banner2
banner34

COVID-19 erkelerin ömrünü 13, kadınların ise 11 yıl kısaltıyor

İskoçya Ulusal Sağlık Servisi ile Glasgow ve Edinburgh Üniversitelerinden bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) insan ömrünü yaklaşık 10 yıl azalttığını öne sürdü. Bu durumun erkeklerde ortalama 13 yıl, kadınlarda ise 11 yıl olduğu iddia edildi.

COVID-19 erkelerin ömrünü 13, kadınların ise 11 yıl kısaltıyor
banner45

Wellcome Open Research'te yayınlanan araştırmaya göre, uzmanlar İtalya'daki Kovid-19 hastalarının verilerini, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından geliştirilen ve insanların hastalık nedeniyle hayatlarının kaç yılını kaybettiklerini hesaplamak için kullanılan ölçekle karşılaştırdı.

banner37
"ERKEKLERDE 13, KADINLARDA 11 YIL AZALTIYOR" İDDİASI

Uzmanlar, Kovid-19'a yakalanan erkeklerin yaşam sürelerinin ortalama 13 yıl, kadınların ise 11 yıl azaldığı sonucuna ulaştıklarını belirtti.

Araştırma ekibinden Glasgow Üniversitesi uzmanı Dawig McAllister, elde ettikleri sonuçlar ilgili olarak, "Medya, koronavirüsün 'komorbid hastalığı olan insanlar' üzerindeki etkisine odaklanırken, uzun süreli hastalıkların sayısı ve türü ile ilgili değişiklikler, koronavirüs kaynaklı ölümlerin beklenilen yaşam süresini biraz azaltıyor" iddiasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1