banner2
banner34

Covid-19 ilacının inceleme süreci başladı

Covid-19 ilacının inceleme süreci başladı
banner45

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilaç üretici Merck, bir süredir üzerinde çalıştığı Covid-19 ilacının incelenme sürecine başladığını duyurdu. Avrupa İlaç Ajansı'ndan yapılan açıklamada ''EMA'nın insan ilaçları komitesi (CHMP), yetişkinlerde Covid-19 tedavisi için söz konusu ilacın incelenmesine başladı'' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ön sonuçların ilacın Covid-19'un vücutta çoğalma yeteneğini azalttığı ve bu sayede ilacın hastaneye yatış ve ölümleri azaltabileceğinin altını çizildi. Ancak kurum kesin hükmünü incelemenin ardından açıklayacak.

banner37
Öte yandan şirket geçtiğimiz haftalarda acil kullanım onayı almak için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) başvurmuştu. Şirketin bulaşıcı hastalıklar ve aşılar bölümünün başındaki isim olan Jay Gobler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada geliştirdikleri ilacın aşılardan farklı olduğunu, aşıların aksine virüsün spike proteinini hedef almadığını belirtmişti. Gobler, bu sayede ilacın virüs, insan vücudunda gelişmeye devam ederken de aynı derecede etkili olduğunu belirtmişti.

Koronavirüsün kendi kopyalarını oluşturmasını sağlayan bir enzim olan viral polimerazı hedef alan ilaç virüsün genetik kodlarını bozarak onunla mücadele ediyor.

EN ÇOK ERKEN DÖNEMDE ETKİ EDİYOR

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ilaç en çok erken enfeksiyon döneminde uygulandığında etkili oluyor. Şirket tarafından yapılan çalışmaya göre, ilaç yeni Kovid-19 teşhisi konan hastaların hastaneye yatırılma şansını yaklaşık yüzde 50 oranında azaltıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1