banner2
banner34

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Amber Eker Bakkaloğlu çalıştayda DAÜ’yü temsil etti

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Amber Eker Bakkaloğlu çalıştayda DAÜ’yü temsil etti
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Akreditasyon Süreçleri Koordinatörü Doç. Dr. Amber Eker Bakkaloğlu, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni Türkiye Ulusal Dekanlar Konseyi’nin organize ettiği 2026 Tıp Eğitimi Ulusal Çekirdek Programının Oluşturulması Çalıştayı’nda temsil etti.

banner37
Doç. Dr. Bakkaloğlu üç yıl boyunca çalışmalara katkı koyacaklarını belirterek tıp eğitimi ulusal çekirdek programının Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) sayıları artan tıp programlarının standardizasyonunu ve nitelikli tıp mezunları verilmesini sağlamak amacı ile oluşturulan bir kılavuz olduğunu vurguladı.

Tıp programlarının akreditasyonu için ulusal çekirdek eğitim programına uyumlarının elzem bir kriter olarak kabul edildiğinin altını çizen Doç. Dr. Bakkaloğlu, tıpta uzmanlık sınavının da söz konusu kılavuzun içeriğine uygun olarak yapılmaya başlandığını aktardı. Öğrencilerin artık tıp programı tercihi yaparken daha bilinçli olduklarını ve bu standartlara sahip akredite kurumlara yöneldiklerini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Bakkaloğlu, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nin Marmara Üniversitesi ile yürüttüğü Uluslararası Ortak Tıp Programının bu standartları dikkate alarak sürekli yenilenen KKTC’deki tek tıp programı olduğuna vurgu yaptı. Doç. Dr. Bakkaloğlu, şu anda kullanımda olan 2020 kılavuzunun oluşturulmasına da DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora’nın katkı koyduğunun altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1