banner2
banner34

Doç. Dr. H. Ozan Gülcan, alzheimer hastalığının tedavisine yönelik Cihan Üniversitesi Akademisyenlerine sunum gerçekleştirdi

Doç. Dr. H. Ozan Gülcan, alzheimer hastalığının tedavisine yönelik Cihan Üniversitesi Akademisyenlerine sunum gerçekleştirdi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ozan Gülcan, Irak Cihan Üniversitesi tarafından çevrim içi olarak düzenlenen atölye çalışmasında “Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Çoklu Hedefli Yaklaşımlar” (Treatment of Alzheimer's Disease with Multi-target Ligands) başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

banner37
Doç. Dr. Gülcan gerçekleştirdiği sunumunda Alzheimer hastalığının tedavisine yönelik son beş yılda DAÜ Eczacılık Fakültesi bünyesinde doktora öğrencileri ile birlikte tasarımı, sentezi ve biyolojik aktiviteleri incelenen yüzden fazla ilaç adayı bileşiğin tanıtımını yaptı. Doç. Dr. Gülcan bu bileşiklerin mevcut ilaçlardan farklı olarak ortaya koyduğu yeni yaklaşımları katılımcılar ile paylaştı.

DAÜ ve Eczacılık Fakültesi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Gülcan, çok sayıda Iraklı öğrencinin DAÜ’de eğitim gördüğünü belirtti. Sunum sonunda DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde görevli Iraklı öğretim görevlileri Dr. Karar Shukur ile Janat Aljubooi ve öğretim elemanı Mustafa Alhadi’yi katılımcılara tanıttı. İlgili alandaki bilimsel çalışmalarda iş birliklerinin değerlendirilmesi ve bu amaç ile yeni toplantıların düzenlenmesi hedefi ile atölye çalışması sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1