banner2
banner34

DSÖ'den beklenen Omicron (Nu) varyantı açıklaması

DSÖ'den beklenen Omicron (Nu) varyantı açıklaması
banner45

9 Kasım'da Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron (Nu) varyantı, 24 ülkeye yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü'nden beklenen açıklama geldi. DSÖ, Covid-19'un yeni varyantı Omicron nedeniyle tetikte olunması gerektiğini belirtti. Örgüt, tespit edilen Omicron (Nu) varyantı vakalarının hafif seyrettiğini, ciddi bir vakaya ratlanmadığını açıkladı. DSÖ, yeniden aşı olmuş kişiler de dahil olmak üzere, maske takmanın ve hijyenin önemine dikkat çekti.

YENİ COVİD-19 AŞISINA GEREK YOK

banner37
Aşılar ile ilgili de konuşan Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantının aşıların etkinliğini azalttığını söylemek için herhangi bir kanıt olmadığını aktardı.

DSÖ, yeni koronavirüs aşısına gerek olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceğini belirtti.

UĞUR ŞAHİN'DEN OMICRON (NU) AÇIKLAMASI

Öte yandan yeni varyant Omicron hakkında konuşan Pfizer/BioNTech aşısını bulan doktorlardan Uğur Şahin, varyant hakkında kesin bir sonuca iki hafta sonra genel verileri topladıktan sonra varabileceklerini söyledi. Yeni varyant Omicron nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok diyen Uğur Şahin, “Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1