banner2
banner34

DSÖ’den ‘Omicron' uyarısı: Tüm ülkeler hazır olsun

DSÖ’den ‘Omicron' uyarısı: Tüm ülkeler hazır olsun
banner45

Koronavirüs tüm dünyada yeni varyantlarıyla yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yeni Covid-19 varyantı Omicron'un görüldüğü ülke sayısının her gün arttığını açıkladı. Tüm ülkeleri "hazırlıklı olmaları" yolunda uyarılar yapan DSÖ’nün Batı Pasifik Bölgesi Başkanı Doktor Takeshi Kasai, yeni varyantın büyük ihtimalle bilinenden daha geniş bir coğrafyaya yayıldığını söyledi.

YASAKLAR SADECE GECİKTİRECEK

banner37
DSÖ Bölgesel Acil Durum Direktörü Doktor Babatunde Olowokure ise seyahat yasaklarının yalnızca yeni varyantın ülkelere girişini geciktireceğini söyledi. "Dünya Sağlık Örgütü olarak Omicron'u yoğun şekilde araştırıyoruz” diyen Olowokure, şimdiye kadar pandemiye çözüm getirecek farklı bir bilgiye ulaşılmadığına dikkat çekti.

AŞI ÜRETİCİLERİNİ UYARDI

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier, Cenevre'de Birleşmiş Milletler'de yaptığı bilgilendirmede, aşı üreticilerinin Covid aşılarını Omicron varyantı için de etkili olacak şekilde geliştirmeye hazır olması gerektiğini, araştırmalar için son dakikaya kadar beklenmemesine sevindiğini söyledi.


DSÖ’ye göre maske takmak, sosyal mesafe kurallarına uymak, el yıkamak, kalabalıktan uzak durmak, pozitif vakalarda temas eden kişilerin izlenmesi ve gerektiğinde karantinaya alınması hala en önemli önlemler olarak öne çıkıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2021, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1