banner2
banner34

Dünyanın en zararlı gıdası: Bir küpü bile nefes kesmeye yetiyor, epilepsi hastalığına neden oluyor!

Dünyanın en zararlı gıdası: Bir küpü bile nefes kesmeye yetiyor, epilepsi hastalığına neden oluyor!
banner45
banner46

Mutfakların son yıllarda vazgeçilmez malzemeleri arasına giren bulyonlar, yemeklerinize lezzet katarken sağlığınız için adeta tehlike saçıyor. Yürütülen araştırmalar, et ve tavuk bulyonların içeriğindeki katkı maddelerinin başta Alzheimer ve Parkinson olmak üzere merkezi sinir sistemine etki eden birçok hastalığa davetiye çıkardığını, bilhassa hamileleri ciddi tehdit altına aldığını gösteriyor.

Çorbalarda, pilavlarda ve birçok yemekte sıkça kullanılan bulyonun insan vücudunda bıraktığı hasar, son derece ciddi. Bulyonun raf ömrünü uzatmak ve lezzetini arttırmak için içeriğinde bulunan Mono sodyum glutamat (MSG), birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Bulyonun düzenli olarak yemeklerde tüketilmesi anormal kalp atışı, nefes almada zorluk, beyin sisi, Alzheimer ve epilepsi (sara) hastalılarına neden oluyor.

YEMEKLERE ET AROMASI VEREN MADDE HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Özellikle son yıllarda malzeme listelerinde sıkça karşımıza çıkan et ya da tavuk bulyonlar, insan sağlığını tehdit ediyor. Bulyonların içinde bulunan ve yemeklere et aroması kazandırmak için kullanılan mono sodyum glutamat (MSG), merkezi sinir sistemine zarar vererek Alzheimer, Parkinson, Epilepsi (sara) ve Huntington hastalıklarının oluşmasına neden oluyor. Başta et ve tavuk suyu tabletleri olmak üzere cipslerde, renkli yoğurtlarda, dondurmalarda, hazır çorbalarda ve köfte harçlarında mono sodyum glutamat (MSG) sıklıkla kullanılıyor.

banner37
MSG NEDİR?

Açılımı mono sodyum gluatamat olan MSG, lezzet arttırıcı etkisi olan kimyasal bir üründür. Çin tuzu olarak bilinen bu ürünün düzenli tüketimi Epilepsi (sara), Alzeimer, Parkinson, Huntington, pankreas hasarı, göz retinasında büyüme, yağ birikimi, insülin artışı, obezite gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

Mono sodyum glutamat (MSG) tüketimi ayrıca yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, büyüme hormonu baskılanması, pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet, böbrek ve karaciğerde tahribata kadar yol açmaktadır.

HAMİLELİKTE ÇOK DAHA SAKINCALI

İçeriğinde Mono sodyum glutamat (MSG)  olan ürünler arasında cips, et bulyon, tavuk bulyon, dondurma, hazır çorba ve renkli yoğurtlar yer alıyor. Uzmanlar bu ürünlerin özellikle hamilelik döneminde kullanılmasını çok daha sakıncalı bulunuyor. Bu ürünlerin kullanılmasının en büyük zararı ise plasentayı delerek direk bebeğe zarar vermesi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1