banner2
banner34

Gates Vakfı, çiçek aşısına yatırıma başladı

Gates Vakfı, çiçek aşısına yatırıma başladı
banner45

Bill Gates, 2015 yılında dünyanın koronavirüs benzeri bir salgınla karşı karşıya kalacağını söylemiş ve Covid-19 pandemisini bilmişti. Gates, son olarak herkesi korkutan bir yeni salgından bahsetti. CNBC'den Hadley Gamble'a konuşan Bill Gates, yeni salgının muhtemelen koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklacağını söyledi. Gates, bu iddiasını "Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak" sözleriyle öne sürdü.

Bill Gates'in bu açıklamalarının ardından herkes yeni salgının nasıl bir virüsten kaynaklı olabilieceğini araştırmaya başladı. Bazı uzmanlar, Gates'in bahsettiği ölümcül virüsün çiçek virüsü kaynaklı olabileceğini iddia ettiler. Gates, yaklaşık iki ay önce yeni salgına neden olacak virüsü ismini açıklamış, dünyanın çiçek hastalığı ile karşı karşıya kalabileceği yönünde uyarılarda bulunmuştu. 

banner37
GATES VAKFI ÇİÇEK AŞISI İÇİN YATIRIMLARA BAŞLADI

Öte yandan Bill Gates'in hisselerini devrettiği Gates Vakfı'nın son zamanlarda çiçek aşısı için ciddi yatırımlar yapıtığına dikkat çekildi. Çiçek hastalığı, seneler önce dünya üzerinde ciddi sorunlara yol açmış ve aşılama sonrası dünya üzerinden kaybolmuş bir hastalıktı.

Ayrıca bazı sağlık kuruluşlarının çocuklarda okul çağında yapılan ve kolda iz bırakan çiçek aşısına alternatif MRNA çiçek aşısı üretmeye başladıkları iddia ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1