banner2
banner34

Göbek ve yan yağları eritmek için 3 altın kural!

Doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapma kilo verme hedefine ulaşmanıza katkıda bulunur.

Göbek ve yan yağları eritmek için 3 altın kural!
banner45

Doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapma kilo verme hedefine ulaşmanıza katkıda bulunur. Ama yine de bel çevrenizdeki 'can simidi' canınızı sıkmaya devam ediyorsa bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir. Yağlanma hangi bölgede oluşmuş olursa olsun, ilk kuralımız kaliteli ve doğru beslenme. Kaliteli beslenme pahalı beslenme demek değildir. Örneğin karbonhidrat ve yağ açısından dengeli beslenmek, geceleri düşük kalorili besinler tüketmek ve protein odaklı beslenmek kaliteli beslenmenin adımlarındandır. Dengeli beslenmek formda kalıp kilo vermenizi sağladığı gibi sağlığınızı ve güzelliğinizi çok belirgin düzeyde artırır. Bu yöntemleri düzenli olarak uyguladığınız takdirde göbeğinizden eser kalmayacak. İşte, size göbek yağlarını eritmek için 3 altın kural... 
 

Lifli beslenme:

Beslenmenize ve tartıda görünen kiloya objektif bir gözle bakın. Önden çıkıntı yapan göbeğinizin sebebi yağ değil, sindirim sisteminize dolan hava olabilir. Günde 25 ila 30 gram kadar lif tüketmek gerekir. Siz yeterince lifli gıda yemiyorsanız, yaşadığınız kabızlık şişkinliğe yol açabilir. Ayrıca aşırı lifli gıda tüketmek ya da brokoli, elma, fasulye gibi gaz yapan yiyeceklerden yemek, göbeğinizin çıkmasına yol açabilir. Beslenme uzmanları yaban mersini tüketmeyi öneriyor. Göbek yağlarını erittiği ispatlanmış olan bu meyveyi yoğurdunuza, salatanıza dahil edebilirsiniz.

İnterval antrenman:

banner37
Çalışmalar, kardiyo çalışmasına interval (aralıklı) egzersizi dahil etmenin göbek yağlarını eritmede etkili olduğunu gösteriyor. Koşu, bisiklete binme ya da yüzme sporlarından hangisini seçiyorsanız, egzersiz esnasında 10 ila 60 saniye kadar hızlanma, tempolu ve tırmanma şeklinde interval egzersiz karışımı yapın. uygulayabilirsiniz.

Kuvvet egzersizi:

Basit mekik egzersizi karın kaslarınızı sıkılaştırmada etkilidir ancak sadece karın kaslarını hedefler. Şınav çeşitleri, topla yapacağınız core (çekirdek) egzersizleri gibi tüm beden egzersizlerini birleştirin.

 

 


 



 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 07:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1