banner2
banner34

Haftada 2 gün diyet kanseri azaltıyor

Yapılan bir araştırmada, haftada iki gün diyet uygulamanın kanseri önlediği ortaya çıktı.

Haftada 2 gün diyet kanseri azaltıyor
banner45

5:2 Diyeti olarak bilinen bu diyet, uzmanların söylediğine göre göğüs dokusunda kanser önleyici değişikliklere yol açarak göğüs kanserini önlüyor. 

5:2 diyeti nedir?

Bu diyete göre haftanın beş günü normal bir beslenme düzeni uygulanırken, haftanın iki günü az karbonhidrat içeren bir diyet uygulanıyor. Uzmanların düşüncesine göre, yenilen yemek miktarı azalınca göğüs hücrelerine giden şeker de azaldığı için göğüs hücreleri daha az bölünüyor, bu da kanser riskini azaltıyor.

banner37
Araştırmada bu diyet, menopoza girmemiş ve göğüs kanseri olma riski yüksek olan kadınlara dört hafta boyunca uygulandı ve bu kadınların göğüslerine deney öncesi ve sonrası biyopsi uygulandı. Araştırma sonucunda kadınların bir haftada yaklaşık üç kilo verdiği belirtilirken, kadınların %55'inin göğüs dokularında değişiklikler gözlemlendi. Gözlemlenen değişikliklerden biri de, hücreleri daha dengeli ve durağan hale getirdiği bilinen protein üretiminin artmasıydı. 

Araştırmayı yöneten beslenme uzmanı Dr. Michelle Harvie, kilo vermenin göğüs kanserinin oluşma riskini azalttığını belirtirken, birçok insanın kilo vermek için sürekli olarak düşük kalori içeren diyetler uyguladığını ve buna bağlı olarak çabuk vazgeçtiklerini de dile getirdi.

Dr. Harvie, araştırmada az sayıda kişi yer alsa da katılanların yakından kontrol edildiğini ve kesin bir sonuç için başka araştırmaların da yapılması gerektiğini ekledi. Bazı kadınlarda değişiklik görülmemesinin sebebi olarak da diyeti daha uzun bir süre uygulamalarının gerekebileceğini veya 5:2 diyetinin farklı bir versiyonunu denemenin yararlı olabileceğini söyledi.

Uzmanlar da göğüs kanserinin üçte birinin sağlıklı bir diyet uygulaması, fiziksel olarak aktif olma ve günlük Alkol tüketimini azaltmayla yok edilebileceğini söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1