banner2
banner34

İşte omicron'un en etkin belirtisi

İşte omicron'un en etkin belirtisi
banner45
banner46

Omicron belirtileri neler? sorusu son dönemde salgınların ve soğuk algınlığının artmasının ardından bilinmesi gereken konuların başında yer alırken diğer salgınlardan ayırt edebilmek için önemli. Şimdiye kadar görülen tüm varyantların içerisinde en tehlikelisi ve çok daha bulaşıcı olan omicron belirtilerinin grip ve soğuk algınlığı ile olan farkları bilim insanları tarafından açıklandı. Türkiye'de ve diğer dünya ülkelerinde artış gösteren nezle, grip ve çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonları artarken ABD'li doktor omicronu ele veren ilk semptomların üst solunum yolu sıkıntıları olduğunu belirtti. Peki omicronu diğer salgınlardan nasıl ayırt edebiliriz? Boğaz ağrısı ve hapşırık Omicron belirtisi mi? İşte tüm cevaplar…

OMİCRON BELİRTİLERİ NELER?

Soluk, gri veya mavi renkli dudaklar görülürse o kişinin sağlık kuruluşundan acil tıbbı yardım alması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, omicron belirtileri arasında öksürük, tıkanıklık, burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi durumların görüldüğünü açıkladı. Omicronun ilk bilinen belirtisi ise üst solunum yolu enfeksiyonu!

Kuzey Carolina'daki Atrium Health Wake Forest Baptist'te bulaşıcı hastalık uzmanı ve aşı uzmanı olan Dr. Katherine Poehling, aşağıdakilerin omicron'un öne çıkan semptomları gibi göründüğünü söyledi:

banner37
Öksürük

Yorgunluk veya yorgunluk

Tıkanıklık ve burun akıntısı

Boğaz ağrısı

Baş ağrısı

Bunun yanı sıra uzmanlar, önceki varyantlardan farklı olarak, tat ve koku kaybının nadir göründüğünü söylüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1