banner2
banner34

Kırmızı tabak, yeme isteğini azaltıyor

Kırmızı tabak, yeme isteğini azaltıyor
banner45

Portsmouth Üniversitesi'nden araştırmacılar, renklerin kilo alma veya verme üzerine etkisini araştırdı. Araştırmaya göre kilo verdiren renk kırmızı. Yapılan araştırmaya 50 kişi katıldı. Katılımcıları gruplara ayrılıp kırmızı, beyaz ve mavi kaselerde tuzlu ve sirkeli cips ikram edildi. Analiz sonucunda hem tuzluluk hem de atıştırmalık yeme isteğinin, katılımcılar tabağın renginden büyük ölçüde etkilendiğini ortaya çıkardı.

banner37
KIRMIZI VE BEYAZ TABAK TUZLU YEMEYİ ARTIRIYOR 

Katılımcılar beyaz tabaklara kıyasla mavi ve kırmızı tabaklardaki yiyecekleri tatarken tuzluluğa daha çok önem verdiler.  Araştırmacılar ayrıca kırmızı tabaktan yemek yemenin en az arzu edilen şey olduğunu ortaya çıkardı.  Food Quality and Preference dergisinde yazan ekip şunları söyledi: "Ana çalışma bulguları, yemeğin servis edildiği tabağın renginin yemeğin tuzluluğu ve arzu edilirliği üzerinde bir etkisi var. Bu da kilo vermeyi ya da almayı etkiliyor." 

Baş yazar Dr Lorenzo Stafford şunları söyledi: "Çalışmamız, kişilerde renk ve tat arasındaki ilişkiye dair bir içgörü sağlayan ilk çalışmadır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1