banner2
banner34

Kıyamet Günü varyantı tartışma çıkardı

Kıyamet Günü varyantı tartışma çıkardı
banner45

Çin'in Wuhan kentinde çıktığı düşünülen Covid-19 varyantıyla tüm dünyanın mücadelesi sürerken virüsün sürekli olarak mutasyona uğraması mücadeleyi oldukça zorluyor. Son olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı Hindistan'ın yanı sıra özellikle Amerika ve İngiltere'de yıkıcı ölümlere neden oldu.

Delta tüm dünyaya tehlike saçarken geçtiğimiz günlerde Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde çalışan ve dünyanın 'Yarasa Kadın' oalrak tanıdığı Prof. Dr. Shi Zhengli, koronavirüs mutasyonundaki en kötü senaryoyu açıkladı. Hatta Kıyamet Günü varyantına dair İngiliz hükümetine sunulmak üzere bir rapor bile hazırlandı.

banner37
Yarasa Kadın Shi Zhengli, İngiltere'de yapılan bir araştırmaya dayandırdığı Kıyamet Günü varyantının, daha önce çeşitli ülkelerde ortaya çıkan Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantlarının birleşimi olabileceğini söyledi.

İngiltere'de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yayınlanan raporda Covid-19 varyantının yüzde 35'lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceğini belirtti. Ayrıca SAGE'de çalışan bilim insanları raporda Kıyamet Günü varyantının aşılara ve ilaçlara karşı daha dirençli bir yapıda olabileceğini vurguladı.

Newsweek dergisi, Kıyamet Günü varyantını kapağına taşıdı. Ardından ise tartışmalar başladı. Shi Zhengli'nin tersine bazı bilim insanları bu en kötü senaryoyu kesin bir dille reddetti. Hatta Dailymail'in haberine göre, bir grup virolog Shi Zhengli'yi ''korku tacirliği'' yapmakla suçladı. bu makale ise Fox News'de yer aldı.

Kıyamet Günü varyantına dair açıklamaları 'korku tellallığı' olarak değerlendiren Dr. Tracy Beth Høeg, konuya ilişkin şunları söyledi:

''Epidemiyologlar ve bulaşıcı hastalık doktorları varyantları incelemeye devam etmeli, ancak halkın varyantların giderek daha da kötüleşmesi konusunda endişelenmesi bence sağlıklı değil.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1