banner2
banner34

Koronavirüsün kökünü kazıyacak çalışma

Koronavirüsün kökünü kazıyacak çalışma
banner45

Dünya 2 yıldır Koronavirüsle mücadele ediyor. 5 milyonu aşkın kişinin hayatını kaybettiği bu süreçte aşılar, insanların hayatta kalmaları için önemli rol oynadı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, bilim insanları Koronavirüs pandemisinin seyrini değiştirecek bir keşfe imza attı. Mevcut ve olası tüm Koronavirüs türleri ile mücadelede edecek etkili bir antikor keşfetti.

YENİ ANTİKOR KEŞFEDİLDİ

banner37
Kuzey Carolina Üniversitesi, Chapel Hill (UNC) ve Durham'daki Duke Üniversitesi'ndeki araştırma ekibi DH1047 adını verdikleri antikorun virüs hücrelerine bağlanabildiğini, çoğalmalarını ve bir kişiyi enfekte etmelerini önleyebileceği sonucuna vardı. Amaç bir sonraki potansiyel pandemiyi önlemek amacıyla her tür Koronavirüsle savaşabilecek bir aşı oluşturmak. Ekip, virüs mutasyona uğrasa bile değişmeyen kısımlarını belirleyip özel olarak bu kısımlar üzerine çalıştıklarını kaydetti.

TEK BİR AŞI

Proje, Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü tarafından 2.6 milyon dolar hibeyle desteklendi. Aşının başarılı olması durumunda Covid'in yanı sıra MERS ve SARS'a karşı da etkili olacak. La Jolla Enstitüsü Başkanı Dr Erica Ollmann Saphire, sürekli yeni aşı çalışmalarını başlatmak yerine, SARS-CoV-2 varyantlarına ve bir sonraki Koronavirüse karşı koruma sağlayacak tek bir aşıya ihtiyaç olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1