banner2
banner34

Mutlaka grip aşınızı olun

Mutlaka grip aşınızı olun
banner45

Kış ayları yaklaşırken İngiltere’deki kamu sağlığı görevlileri grip aşısı yaptırmayı tavsiye ediyor.

İKİ VİRÜS BİRLİKTE YAYILACAK

Uzmanlar bu kışın grip ve koronavirüs hastalığına yol açan SARS-COV-2 virüsünün birlikte yayılacağı ilk kış olacağını vurguluyor ve bu durumun endişe verici olduğunu söylüyor. Aynı anda iki virüse maruz kalanların ölüm riskinin, sadece Covid-19'a yakalanan bir kişiye kıyasla iki katı olduğunu açıklandı. İngiltere'de Sağlık Bakanlığı risk grubunda olan kişilere ücretsiz aşı sunacağını açıkladı.

banner37
Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz iki yılda grip salgını neredeyse hiç ortaya çıkmadı. Türkiye’de koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken, sonbahar ve kış mevsimi öncesi grip vakalarının da artışa geçmesi pek çok kişide tedirginliğe yol açıyor. Gribe yakalanmak istemeyen kişilerin bir kısmı çareyi aşı olmakta görüyor. Ancak aşı için belli bir ücret talep ediliyor. Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) kritik bir duyuru geldi. SGK, belirli şartlara uyan vatandaşlara grip aşısının ücretsiz olarak verileceğini açıkladı. Söz konusu açıklamada, Eylül-Şubat ayları arasındaki dönemi kapsayacak şekilde yılda bir defa grip aşısı bedellerinin kurum tarafından karşılanacağının altı çizildi.

GRİP AŞISI ÜCRETİ NE KADAR?

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, Covid-19 salgını nedeniyle daha önemli hale gelen grip aşısının eczanelere geldiğini söyledi. SGK’nın ödemediği aşının fiyatı ise 85,12 TL olduğu öğrenildi.

GRİP AŞISI KİMLERE ÜCRETSİZ YAPILACAK?

''Grip aşısı kimlere ücretsiz olacak?'' sorusu grip aşısı olmak isteyenlerin aklında belirdi. İşte grip aşısını ücretsiz olabilenler:
- 65 yaş ve üzeri huzur evlerinde kalanlar,
- Belirli kronik rahatsızlığı olanlar,
- İmmunsüpresif tedavi görenler.
Belirlenen gruptakiler doktoruna reçetesini yazdırıp, eczaneden aşısını ücretsiz olarak temin edebilir. Bu kişilerin aşı ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1