banner2
banner34

Omicron varyantında 5 belirtiye dikkat

Omicron varyantında 5 belirtiye dikkat
banner45
banner46

Dünya çapında büyük endişelere sebep olan ve ülkemizde de görülen Omicron varyantı, hafif geçirilse de belirtilere dikkat edilmesi gerekiyor. Kanıtlar, yeni varyantın yalnızca hafif semptomları tetiklediğini gösteriyor. Uzmanlar ise yüksek oranda bulaşıcı olan virüsün belirtileri görüldüğü takdirde kesinlikle doktora başvurulması gerektiğini ifade ediyor. İşte dikkat edilmesi gereken o belirtiler;

Tükenmişlik: Omicron da yorgunluğa veya aşırı bitkinliğe sebep olabilir. Sürekli uyumak ve dinlenmek isteyebilirsiniz. Ancak yorgunluğun başka sebeplerden ve sağlık sıkıntılarından da kaynaklanabileceğini unutmayın. Mutlaka test yaptırın.

Boğaz tahrişi: Güney Afrikalı doktor Angelique Coetzee’ye göre Omicron ile enfekte olan kişiler, boğaz ağrısı yerine küçük bir boğaz tahrişinden şikâyet ettiler. İkisi bir dereceye kadar benzer olsa da boğaz tahrişi daha acı vericidir.

banner37
Hafif ateş: Önceki varyantlardan kaynaklanan ateş, hastalar üzerinde kalıcı bir etkiye sahipken mevcut varyant Dr. Coetzee’ye göre kendi kendine iyileşen hafif vücut ısısını tetikliyor.

Gece terlemesi: Gece terlemelerinin de yeni Omicron varyantının belirtisi olduğunu söyleyen Uzmanlar, serin bir yerde yatsanız bile giysileriniz ve yatak takımlarınız ıslanır. Bu duruma vücut ağrısı da dâhil olmak üzere başka belirtiler eşlik edebilir.

Kuru öksürük: Yeni varyantta da eskilerdeki gibi kuru öksürük görülebiliyor.

OMİCRON’DAN İLK ÖLÜM

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Paddington yakınlarındaki aşı kliniğini ziyareti sırasında “Omicronlu bir hastamız hayatını kaybetti. Aşılara daha önem vermeliyiz” ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Sajid Javid, İngiltere’de bu ayın sonuna kadar bir milyon Omicron vakası görülebileceğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1