banner2
banner34

Oxford Üniversitesi açıkladı! Koronavirüs'te yeni varyant alarmı

Oxford Üniversitesi açıkladı! Koronavirüs'te yeni varyant alarmı
banner45

Dünya 2 yıldır klasik Covid-19 ile durmaksızın mücadele ediyor. Buna paralel olarak Covid-19, Delta Delta Plus, Wu, Beta gibi varyantlarıyla dünyamızda kalma konusunda ısrarcı. Oxford Üniversitesi yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda iki Kovid varyantının bir kombinasyonu olan 'yeni bir süper varyant' keşfetti. Bilim insanlarına göre ABD'de iki farklı suşun bir araya gelmesiyle yeni bir süper varyant oluştu ve maalesef bu varyant kalıcı olacağa benziyor.

OXFORD ÜNİVERSİTESİ UYARDI

Söz konusu 'Süper varyant', virüsün iki farklı suşu aynı konak hücreye bulaştığında ve çoğalırken birbirleriyle etkileşime girdiğinde ortaya çıkıyor. Bu durum Rekombinasyon adı verilen oldukça endişe verici bir sürecin yaşanmasına neden oluyor. Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları, B.1.628 olarak adlandırılan bu varyantın genetik yapısını analiz ettiklerinde B.1.631 ve B.1.634'ten geldiğini ortaya çıkardılar.

banner37
KABUSUN YENİ ADI: REKOMBİNASYON

Oxford Üniversitesi'nden Oliver Pybus, 'rekombinasyonun ciddiye alınması gerektiği' konusunda uyardı. Bu varyantın 2021 boyunca ABD ve Meksika'da ortak dolaşımda olduğuna inanılıyor. Profesör Pybus, türün ABD'de 'kalıcı' olduğunun altını çizdi. Ayrıca Delta'dan daha ölümcül bir varyant olduğu düşünülürken aşıları da etkisiz hale getirebileceği kaydediliyor.

İNGİLTERE UYARMIŞTI

İngiltere'de Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceği iddiasında bulunmuştu. Geçtiğimiz dönemde İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yayınlanan raporda yeni bir koronavirüs varyantının yüzde 35'lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği bilgisi yer almıştı. Dr. Zhengli 'Enfekte vakaların sayısı çok fazla olduğundan, bu koronavirüsün mutasyona uğraması ve seçilmesi için daha fazla fırsat sağladı' ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1