banner2
banner34

Pandemide en büyük tehdit: Delta varyantı

Pandemide en büyük tehdit: Delta varyantı
banner45
banner46

ABD'de Delta varyantı endişesi büyüyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Delta varyantının, pandemiyle mücadelede en büyük tehdit olduğunu söyledi.

ABD'de Delta varyantı endişesi büyüyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, koronavirüsün Delta varyantının ABD’de hızla yayılmasına ilişkin uyarıda bulundu.

İlk kez Hindistan’da görülen Delta varyantının çok daha bulaşıcı olduğunu belirten Dr. Fauci, hastalığa yakalananların süreci çok daha ağır geçirdiğini söyledi.

banner37
Pfizer/BioNTech aşısı da dahil olmak üzere ABD’de izin verilen tüm aşıların yeni varyantlara karşı etkili olduğunu vurgulayan Dr. Fauci, ABD’de ortaya çıkan vakaların yüzde 20’sinin Delta varyantından kaynaklandığını söyledi. Fauci ayrıca Delta varyantı kaynaklı vakaların ise her hafta ikiye katlandığını da belirtti.

BIDEN’IN AŞI HEDEFİNE ULAŞILAMAYACAK

ABD’nin aşılama hedefine ilişkin Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada 30 yaş üzeri vatandaşların yüzde 70’inden fazlasının aşılandığı, 27 yaş üstünde bulunup aşı yaptıranların oranının ise 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'ne kadar yüzde 70'e ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

18-24 yaş aralığında aşılanma oranının yüzde 47 olduğu bildirilen açıklamada gençlerin aşı yaptırmaya daha az istekli olduğuna işaret edildi.

ABD Başkanı Biden, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’ne kadar 18 yaş üzeri bireylerin yüzde 70’inin aşılamayı hedeflediklerini duyurmuştu. Beyaz Saray, şu anda bu hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını ancak bu durumun aşı çalışmaları için engel oluşturmadığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1