banner2
banner34

Pankreas kanserinin belirtileri

Pankreas kanserinin belirtilerinin oldukça belirsiz olduğunu ancak beraberinde kilo kaybı, mide bölgesinde ağrı, sırt ağrısı ve sarılığı kapsadığını aktaran Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, "10 pankreas kanseri vakasının sekizinin tanısı 60 yaş ve üstü kişilerde konulmuştur. 40 yaş altındaki kişilerde yaygın değildir. Fakat hastalığa yakalanma riskinizi arttırabilecek bazı faktörler vardır" açıklamasında bulundu

Pankreas kanserinin belirtileri
banner45

Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, "Pankreas kanserinin en yaygın türü ekzokrin tümörleridir. Belirtileri oldukça belirsiz olmakla birlikte, kilo kaybı, mide bölgesinde ağrı, sırt ağrısı ve sarılığı kapsamaktadır" dedi.

Pankreasın sindirim sisteminin bir parçası olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Serdar Yol, “Yaklaşık 16-17 cm uzunluğunda ve yaprak şeklinde büyük bir bezdir. Pankreasın geniş ucu baş; ince ucu ise kuyruk olarak adlandırılır” diye konuştu.

banner37
Prof. Dr. Serdar Yol, pankreas kanseri hakkında bilgiler vererek uyarıda bulundu. Prof. Dr. Yol, "Pankreasın vücutta iki önemli görevi vardır. 

Birincisi pankreatik özsuyu üretmektir. İkincisi ise sindirimle ilgili olan insülin ve diğer hormonları üretmektir. Pankreasın bu iki farklı kısmından gelişen kanserler farklı şekilde davranırlar ve farklı belirtilere neden olurlar.

Yapılan araştırmalara göre; on pankreas kanseri vakasının sekizinin tanısı 60 yaş ve üstü kişilerde konulmuştur. 40 yaş altındaki kişilerde yaygın değildir. Fakat hastalığa yakalanma riskinizi arttırabilecek bazı faktörler vardır.

Diyabet öyküsü, kalıtsal pankreatit, mide ülserleri ya da belirli tip kanserlere sahipseniz pankreas kanseri riskiniz artar. Pankreas kanserinin en yaygın türü ekzokrin tümörleridir.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1