banner2
banner34

Pfizer/BioNTech Omicron aşısı için çalışmalara başladı

Pfizer/BioNTech Omicron aşısı için çalışmalara başladı
banner45

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı için Pfizer/BioNTech'ten yeni açıklama geldi. Açıklamada, orijinal aşının yeterli koruma sağlamadığı Omicron varyantına özel yeni aşı için klinik denemelerin başladığı duyuruldu.

BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, Omicron aşısına ilişkin şunları söyledi:

''Şu an kullanılan aşıların Omicron varyantına karşı bulaşmayı engelleme ve hafif geçirme etkisinin önceki varyantlara göre daha hızlı azaldığını gösteren veriler artıyor. Amacımız, Omicron varyantına karşı sağlam bir koruma sağlayan bir aşı geliştirmek.''

banner37

3 DOZ PFIZER/BIONTECH'IN ARDINDAN OMICRON DENENECEK

Pfizer aşı araştırma biriminin başkanı Kathrin Jansen de, mevcut aşının hatırlatma dozlarının Omicron'a karşı üst düzey koruma sağladığını ancak zamanla aşının etkisinin Omicron ve diğer varyantlara karşı azalma olasılığına yönelik hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.

1400'den fazla kişinin katılımıyla yapılacak denemelerde, aşılanmamış kişilerde üç doz Omicron aşısının oluşturduğu bağışıklık ve halihazırda iki doz BioNTech aşısı olmuş kişilerde hatırlatma aşısının etkisi incelenecek.

Ayrıca üç doz Pfizer/BioNTech aşısı olmuş kişilerde, son aşıdan 3-6 ay sonra 4. doz Omicron aşısının etkisi de test edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1