banner2
banner34

Sadece 1 haftada nüfusun yüzde 85'i aşılandı

Sadece 1 haftada nüfusun yüzde 85'i aşılandı
banner45

Butan, yetişkin nüfusunun yüzde 85'inden fazlasını bir hafta içinde Covid-19'a karşı tam olarak aşıladı.

UNICEF’in Butan temsilcisi Will Parks, iddialı aşılama girişiminin "Butan için büyük bir başarı öyküsü" olduğunu söyledi.

Parks, "Aşı fazlası olan ülkelerin şimdiye kadar aşı yapılmayan ülkelere bağışta bulunduğu bir dünyaya ihtiyacımız var. Dünyanın öğrenebileceğini umduğum bir şey varsa, Butan gibi çok az doktor ve  hemşirenin bulunduğu, ancak gerçekten kararlı bir kralın olduğu bir ülkede tüm ülkeyi aşılamanın imkansız olmadığı” dedi.

DÜNYAYA AŞI PAYLAŞMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU

banner37
Öte yandan Butan, Nepal, Bangladeş ve Hindistan gibi komşu ülke enfeksiyonlardaki büyük yerel artış nedeniyle aşı tedariği durmadan önce, Mart ayı sonlarında ve Nisan ayı başlarında Hindistan tarafından bağışlanan 550 bin doz AstraZeneca aşısının çoğunu hızla tüketmişti.

Birinci ve ikinci dozlar arasında büyüyen bir zaman farkıyla karşı karşıya kalan Butan, bağışlar için bir kampanya başlattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  tarafından desteklenen Covax aracılığıyla bağışlanan yarım milyon Moderna dozu ve Danimarka'dan 250 bin doz AstraZeneca aşısı ülkeye Temmuz ortasında geldi.

400 BİNDEN DAHA FAZLA DOZ GELECEK

Bununla birlikte ülkeye Hırvatistan, Bulgaristan, Çin ve diğer birçok ülkeden  400 bin dozdan daha fazla AstraZeneca, Pfizer/BioNTech ve Sinopharm aşısının da ulaşması bekleniyor.

ŞİMDİYE KADAR YALNIZCA İKİ ÖLÜM BİLDİRDİ

Öte yandan Butan, aşı çağrısı  sayesinde,  Hindistan'ın aşı ihracatını askıya almasından da etkilenen diğer Güney Asya ülkelerinin aksine, şu ana kadar 2 bin 500'ün altında Covid-19 enfeksiyonu ve iki ölüm bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1