banner2
banner34

Soğuk algınlığı Covid-19'a karşı koruyabilir

Soğuk algınlığı Covid-19'a karşı koruyabilir
banner45

Koronavirüsle mücadele sürerken, virüsle ilgili yapılan bir araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre; soğuk algınlığının Covid-19'a karşı koruyabileceği tespit edildi.

İngiltere'de yapılan ve sonuçları Nature Communications dergisinde yayımlanan araştırmada, Eylül 2020’de koronavirüse yeni yakalanmış bir kişiyle yaşayan ve daha önce soğuk algınlığı geçirmiş 52 kişi üzerine odaklanıldı. Yaklaşık bir ay süren çalışma boyunca grubun yarısı Covid-19’a yakalanırken, diğer yarısı yakalanmadı.

YÜKSEK MİKTARDA T HÜCRESİ ÇIKTI

banner37
Koronavirüse yakalanmayan kişilerin 3’te birinde, soğuk algınlığı sırasında vücudun bağışıklık sistemince üretilen T hücrelerinin yüksek miktarda olduğu gözlendi.

Havalandırma, meskendeki virüs yükü gibi diğer faktörlerin de Covid-19’a yakalanma oranına etki etmiş olabileceğini belirten araştırmacılar, buna karşın araştırmanın vücudun bağışıklık sisteminin çalışmasını anlamaya katkıda bulunduğuna, yapılacak aşı çalışmaları için de önemine dikkat çekti.

KORONAYA YAKALANMAYACAĞINI DÜŞÜNMEK HATA OLUR

Soğuk algınlığı vakalarının sadece yüzde 10 ila 15’ine koronavirüslerin neden olduğunu vurgulayan araştırmacılar, yakın zamanda soğuk algınlığı geçiren herkesin Covid-19’a yakalanmayacağını düşünmenin büyük bir hata olacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1