banner2
banner34

Strep A kabusu çocukları vurdu! Hastanelerdeki görüntüler infiale neden oldu

Strep A kabusu çocukları vurdu! Hastanelerdeki görüntüler infiale neden oldu
banner45

Covid-19 pandemisinde de zor günler geçiren İngiltere’nin şimdi de başı Strep A bakterisi  ile dertte. Günlerdir ülkeyi kasıp kavuran ve çok ölümlerine neden olan Strep A bakterisi hastalığı hızla yayılıyor. Ancak ülkede çökme noktasına gelen sağlık sistemi bu yeni salgın dalgasını kaldırmakta zorlanıyor. Ülke genelinde Strep A salgınından 16'ncı çocuğun hayatını kaybederken İngiliz basınına yansıyan görüntüler infiale neden oldu. Hastaneler dolup taşarken çocukların sağlık görevlileri tarafından muayene edilmeden koridorlarda, yerlerde saatlerce bekletildi.  

ÇOCUKLAR YERLERDE 

Çocuğu Strep A bakterisi kapan anne Chloe Brewer, Peterborough Şehir Hastanesinde yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı: “Hastaneler dolup taşmış durumda. Hasta çocuklar tedaviyi beklemek için yere oturmak zorunda kalıyor. Sağlı personeli oldukça yorgun bir haldeydi. Bazı çocuklar hemşire bile görmeden bekliyorlar.” 

"HASTALIKTAN İNLİYORLARDI"

banner37
Diğer bir çaresiz anne Chloe, beş yaşındaki oğlu Hayden için randevu alamayınca doğrudan acile gitti. Yaşadıklarını anlatan Chloe, şunları söyledi: “Oğlumun ateşi 40 dereceyi ye ulaşmıştı, nefes almakta zorlanıyordu ve yorgundu. Bekleme odasında, yerde üç saat geçirdik. Gördüğüm manzara hayal edebileceğim hiçbir şeye benzemiyordu. Çocuklar inliyordu, her sandalye doluydu ve beklerken orada uyuyan çocuklar vardı. Her yerde insanlar vardı. Her çocuk çok ama çok hasta görünüyordu. Yanımızda düzgün nefes alamayınca dudakları mosmor olmuş bir çocuk vardı” dedi. 

Muhammad Ibrahim Ali, Stella-Lily McCorkindale bakteriden hayatını kaybetti.

ANTİBİYOTİK YETERSİZ İDDİASI 

Öte yandan ülkede yeterli antibiyotik bulunmadığı iddiası da basında yer alıyor.  Peterborough Hastanesini yönetici Trust sözcüsü şunları söyledi: "Hasta sayılarının arttığını görüyoruz. İnsanları, hastaneye gelmeden önce en uygun tedaviye nereden erişebilecekleri konusunda tavsiye almak için NHS 111'i kullanmaya teşvik ediyoruz."

STREP A NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Strep A tıbbi olarak 'A grubu streptokok' olarak da bilinen ve boğaz ağrısı, bademcik iltihabı gibi enfeksiyonlara neden olan bir bakteri. Pek çok insan bakteriyi farkında olmadan zararsız bir şekilde taşıyabilir.  Strep A bazı insanlarda hiç belirti vermezken çoğunlukla döküntü, boğaz ağrısı, kas ağrıları, yüksek ateş, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte yaralar gibi semptomlarla kendini belli eder. Uzmanlar bu belirtilerin ortalama bir hafta sürdüğünü belirtiyor. İnsanlar bu bakteriyi, yakın temas, öksürük ve hapşırma yoluyla alabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1