banner2
banner34

​​​​​​​Test yapmasam halen semptomsuz pozitif olarak hastanede çaşıyor olacaktım

​​​​​​​Test yapmasam halen semptomsuz pozitif olarak hastanede çaşıyor olacaktım
banner45
banner46

Az temaslı olduğu gerekçeye karantinaya alınmayan ancak sonrasında  pozitife dönüşen Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çalışanı Olgun Minare, pozitif olduğunu gizlemediğini ve temaslıları çalışmaya mecbur eden idarenin kaos büyüdükten sonra kendisini günah keçisi olarak seçtiğini kaydetti.

Kıbrıs Net Haber’in ulaştığı Olgun Minare, Kemal Oktar ile kendisinin 4 Aralık’ta  yemek yediklerini ve Oktar’ın pozitif çıkmasından sonra temaslı olduklarını hastane yönetimi ve bulaş ekibine bildirmelerine rağmen çalışmaya devam etmelerinin istenildiğini belirtti. Minare, bu durumda kendisi gibi temaslı oldukları için karantinaya alınmayıp hastanede çalışmaya mecbur bırakılanların değil, bu kararı üretenlerin suçlu olduğunu kaydetti.

11 Aralık tarihinde temaslı oldukları için kendilerine yapılan testin negatif olduğunu ve kendisinin hiçbir semptom göstermemesine rağmen kendini rahatlatmak için 16 Aralık’ta kendi iredesiyle yaptığı testin pozitif olmasıyla karantinaya aldığının altını çizen Minare, “Böyle bir süreçte benim birşeyleri gizlediğimi iddia edenler, kendi suçlarını atacak bir günak keçisi olarak beni seçtiler” şeklinde suçlamalara yanıt verdi.

Temaslı olarak çalıştırılanlar suçlu değil

Olgun Minare, Kıbrıs Net haber’e yaptığı açıklamada, bugün dahi, temaslıların hastanede çalıştırılmaya devam edildiğine dikkat çekerek, olası pozitife dönüşlerde hastane çalışanlarının suçlanmasının haksızlık olduğuna vurgu yaptı.

Temaslı olan çalışanları 11 Aralık tarihinde yaşananları şöyle aktardı

“Kemal abinin pozitif olduğunu öğrenince her gün onunla temas eden tüm arkadaşları toplayarak çalışmamamız gerektiğini söyledim. Hastane yönetimine düşüncemizi söyledim ve bulaş ekibinin temas kurması için tüm arkadaşların telefon numaralarını ilettim. Bulaş ekibi herkesi aradı ve Kemal abi ile hangi sıklıkta hangi günler ne kadar yakınlıkla temas kuduğumuz sorularak 5 kişinin karantinaya alınmasına geri kalan hepimizin görevlerimize devam etmemiz kararlaştırıldı. Temaslı olduğumuzun ve bunun çalışmamızın yanlış olduğunu söylediğimizde, İşleri kim yapacak, yanıtını aldık”

Hastenede 37 gün kaldığım bile oldu

Temaslı olmasına rağmen görevine devam etmesinin söylenmesine rağmen içinin rahat etmediği için eve gitmeyip hastanede kendisine ait yerde kaldığını söyleyen, Minare, “Ben hastanede ilk defa kalmış değilim, dönem dönem oluyor. Hatta pandeminin başladığı dönemde 37 gün eve gitmediğim de olmuştur” dedi.

16 Aralık günü ise hiçbir semptom göstermememe rağmen evine gidebilmek için kendisini rahat hissetmesi açısından PCR testi yaptığını ve o karantinaya alındığını yeniden belirten Minare, halen hiçbir semptom göstermediğini vurgulayarak, nasıl gizleme yaptığının iddia edildiğini sorguladı.

banner37

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2020, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1