banner2
banner34

UKÜ Tıp Fakültesi tarafından COVİD-19 temalı etkinlik düzenlendi

UKÜ Tıp Fakültesi tarafından COVİD-19 temalı etkinlik düzenlendi
banner45
banner46

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tıp Fakültesi tarafından Öğrenci Kişisel Gelişim Etkinlikleri kapsamında Poster Sunum etkinliği gerçekleştirildi.

UKÜ Tıp Fakültesi binasında düzenlenen etkinlikte Tıp Fakültesi 2’inci sınıf öğrencileri COVID-19 salgını hakkında tasarladıkları posterlerini jüri üyelerinin değerlendirmelerine sundular.

UKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyer tüm dünyayı Aralık 2019 yılından bu yana etkisi altına alan ve 1 yılı aşkın süredir hız kesmeden devam eden COVID-19 salgının etkilerinin halen daha sürdüğünü kaydederek, bu nedenle etkinlik çalışmalarını bu konu üzerinde gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

banner37
Öğrencilerin tıp eğitimine, literatür tarama, araştırma yöntemlerini kullanma ve sunum becerilerine katkı sağlaması amacı ile böylesi bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Seyer, “Öğrencilerimiz bu küresel sağlık sorunu ile ilgili bilimsel literatürde yer alan en güncel bilgilere erişip, analiz edip, bu verileri poster haline getirerek, entelektüel kapasitelerine ve kişisel gelişim becerilerine katkı sağladılar” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Seyer, öğrencilerin üç konu başlığı altında poster hazırlandığına da dikkat çekerek, ilk posterin COVID-19 aşıları, ikinci posterin COVID-19 tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliği ve üçüncü posterin ise SARS-CoV-2 tarafından tetiklenen inflamasyon ve hücresel immun yanıt hakkında hazırlandığı bilgisini verdi.

En güncel konular arasında olan COVID-19 aşıları ile ilgili posterde, şu an kullanımda olan aşıların karşılaştırmalarının yapıldığını söyleyen Seyer, “COVID-19 tedavi yöntemleri ile ilgili olan ikinci posterde ise tedavide kullanılan antiviral, antiparazitik ilaçlar ve konvalesan plazma tekniğinin etkinlikleri karşılaştırılmıştır” dedi. 

Yrd. Doç. Dr. Seyer, üçüncü posterin SARS-CoV-2 tarafından tetiklenen inflamasyon ve oluşan immun yanıtla ilişkili olduğunu anımsatarak, bu posterde patogenez, inflamasyon ve hücresel immun yanıt konularının ayrıntılı bir şekilde ele alındığını dile getirdi.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda COVID-19 aşıları ile ilgili olan poster en yüksek puanı alarak birinci oldu. Söz konusu gruba Poster Birincilik Ödülünü UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1