banner2
banner34

Uzmanlar ısrarla uyarıyor: Bir lokmasıyla zehir saçan bu besin adeta kansere kucak açıyor, DNA’yı yıpratıyor

Uzmanlar ısrarla uyarıyor: Bir lokmasıyla zehir saçan bu besin adeta kansere kucak açıyor, DNA’yı yıpratıyor
banner45

Genetiği değiştirilmiş besinler doğrudan DNA’ya hasar verirken bu etkisiyle sadece bize değil gelecek nesillere de zarar veriyor. Bu besinlerin en büyük etkisi ise kansere davetiye çıkarması ya da var olan kanser hücrelerini çoğaltması. Uzmanları ısrarla tüketilmemesi konusunda uyarıda bulunduğu zehir saçan bu besinler hakkında dikkat çekici bilgiler…

İŞLENMİŞ ETLER

Kanserojen bileşenlerin birçoğunu içinde bulunduran işlenmiş etler DNA’ya büyük ölçüde zarar veriyor. Özellikle füme et ve balıklar, pastırma, salam, sosis gibi işlenerek fermente edilmiş besinlerin tüketimin sınırlandırılması konusunda uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor.

HAZIR ÇORBALAR

İçeriğinde bulundurduğu monosodyum glutamatile hazır çorbalar kansere ve tip2 diyabete adeta zemin hazırlıyorlar. Sık tüketmek ömrü kısaltıyor ve vücutta iltihaplanmaya neden oluyor.

SOSLAR

İçeriğinde yer alan rafine karbonhidratlarla kan şekerini yükselten sos grubu besinler, kanser hücrelerinin oluşumuna ve diyabet riskinin artmasına neden oluyor.

YAPAY TATLANDIRICILAR

banner37
Düşük kalorili ya da light adı altında satılan ürünlerin inflamasyon riskini arttırdığını bilmek gerekiyor. Yapay tatlandırıcıların bir kısmının şekerden 300 kat daha tatlı ve zararlı olduğunu bazı bilimsel araştırmalar belirtiyor.

KIZARTMALAR

Sağlıklı ya da sağlıksız her türlü besinin yağda kızarması o besini kanserojen hale getirmeye yardımcı oluyor. Uzmanlar, besileri haşlayarak ya da fırınlayarak tüketmenin çok daha sağlıklı olduğunu özellikle fast food ürünlerde uzak durmak gerektiğini belirtiyor.

RAFİNE KARBONHİDRAT

Beyaz buğdaydan elde edilen beyaz unla yapılan her tülü besin glisemik indeksi otomatik olarak yükseltmeye odaklıdır. Ekmek, kurabiye, kek, pasta, makarna gibi beyaz unlu yapılmış ürünleri tüketimini kısıtlamanız hatta azaltarak tamamen hayatınızdan çıkarmanız tüm uzmanların ortak tavsiyesi…

HAZIR İÇECEKLER

Sağlıklı sandığınız meyve suları adeta şeker deposu. Şekerin olduğu her besin ise DNA düşmanı ve kanser oluşumunu tetikleyici gıdalardır. Meyve suyu dışında soğuk çay, meyveli soda, kremalı kahveler de bu gruba dahildir.

MARGARİN VE DİĞER KATI YAĞLAR

Trans yağ içeren paketlenmiş yağların birçoğu sağlığınız için son derece zararlıdır. Margarin ve katı yağlar, pankreasın görevini tam olarak yerine getirememesine ve şeker hastalığına sebep oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1