banner2
banner34

Yeni aşı adımı

Yeni aşı adımı
banner45

Türk asıllı bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Covid-19 aşısıyla tüm dünyaya isimlerini duyurmalarının ardından yeniden çok konuşulacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Türeci ve Şahin'in sahip oldukları BioNTech, yeni aşı hedeflerini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre BioNTech, Covid-19 dışındaki hastalıklara karşı da mRNA bazlı aşılar geliştirmek için kolları sıvadı. Şahin, sıtmaya karşı bir aşı geliştirme hazırlığı içerisinde olduklarını açıkladı.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

banner37
Şahin, her yıl milyonlarca insanı etkileyen sıtmaya karşı geliştirmeye hazırlandıkları aşının ilk denemelerine 2022'nin sonlarına doğru başlamaya hazırlandıklarının altını çizdi. Şirketin CEO'su Şahin, ''Yeniliklerimizi onlara en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırmaya kararlıyız'' dedi.

''ÜÇÜNCÜ DOZA HENÜZ GEREK YOK''

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Uğur Şahin, üçüncü doz aşılama ve aşılarının Delta varyantı üzerine etkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, aşılamadan 7 ay sonra bazı bireylerde antikor seviyesi düşse dahi aşının hastalığa karşı korumaya devam ettiğini belirten Uğur Şahin, “henüz üçüncü doz aşılamaya ihtiyaç duyulmayabilir” dedi.

Üçüncü doz aşılamanın kırılgan ve riskli gruptaki insanlara ekstra doz olarak uygulanıp uygulanmaması konusunda Şahin, her ülkenin hükümetinin kendi kararını vermesi gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1