banner2

Sami Özuslu’nun adaylığıyla CTP bir adım önde olur

25 Haziran tarihinde yapılacak milletvekilliği ara seçimi için CTP dışındaki tüm partiler adaylarını belirledi.

Sıkı bir süzgeç süreci geçiren CTP’de talip olanlar ve kamuoyu yoklamalarında öne çıkan parti organlarında gündeme alınarak bir değerlendirme süreci işliyor.

Son yapılan genel seçimlerden daha iyi oy almak her partinin hedefidir. Özellikle iyi seçim sonucu muhalefette olanların kendilerini değerlendirecekleri ve yeni propagandalarını şekillendirmek için bir ölçüt olarak kullanılacaktır.

Ana muhalefet partisi olan CTP’nin bu seçimi kazanması hükümete yönelik yaptığı eleştirilerin toplum tarafından taktir gördüğünün göstergesi olacağı için diğer partilere göre daha yoğun bir aday belirleme süreci içinde görünüyor.

CTP’nin son yıllarda girdiği bazı seçimlerde seçmeninin tamamından oy alamadığını hepimiz biliyoruz. Bu seçimi de kazanabilmesi için öncelikle tüm CTP’lilerin oyunu alacak bir aday belirlemesinin ayrıca bir önemi olduğu düşüncesindeyim.

CTP MYK’sı gelinen aşamada aday adayları arasında bir ismi parti meclisine bugünlerde önermesi bekleniyor. Aday adaylarına son günlerde, böyle bir talebi olmamasına rağmen biri daha eklenmişti. Bu kişi, bugüne kadar meclis hedefi olmayan ama CTP eğer görev verirse buna itiraz etmeyeceğini bildiğimiz Sami Özuslu’dur.

30 yılı aşkındır her gün ülkedeki sorunlara parmak basan, eleştiri yanında çözüm önerilerini de sunarak toplumsal görevini yerine getiren bir gazeteci arkadaşımız olan Sami Özuslu’nun milletvekili adayı olması durumunda CTP’nin yarışa bir adım önde başlayacağını düşünüyorum.

Sami Özuslu, yukarıda bahsetmeye çalıştığım CTP’nin içinde bulunduğu sıkıntıları aşabileceği bir adaydır.

Öncelikle Sami Özuslu’nun adaylığında hiçbir CTP oyunun parti dışındaki başka bir adaya kaymayacağı kanaatindeyim.

Hayatı boyunca etrafındaki kimsede iyiliğinden başka bir hatıra bırakmayan, partililer dışındaki birçok kimse tarafından da sevilen ve taktir edilen bir isimdir.

Aday olan diğer partilerin adaylarına göre ülke geneli tarafından en fazla tanınırlığı olan kişi olduğunu düşündüğüm Sami Özuslu’nun adaylığında CTP bir adım önde başlayacağı yarışı her bölgede iyi çalışmasıyla başarıyı yakalayabilir.

Tabii yarışa önde başlanılması sonucu belirleyici bir unsur değildir. Bu yazıda Sami Özuslu’nun milletvekilliği seçimini kazanacak isim olduğu iddiasında değildir. Öngörüm; CTP, Sami Özuslu’nun adaylığıyla seçim yarışına bir adım önde başlar.

YORUM EKLE

banner12

banner1