Eski Başbakan ve Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, kuzeydeki mülkiyet sorunlarına yönelik uluslararası hukuka uygun çözüm önerilerinin Türkiye tarafından sürekli olarak reddedildiğini açıkladı. Siber, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çeşitli çalışma toplantıları ve uzman görüşleriyle hazırlanan önerilerin Türkiye yetkilileri tarafından kabul edilmediğini dile getirdi.

"TMK'nın etkin çalıştırılması ve mülkiyet sorunlarının çözümü için birçok önemli adım attık. Ancak hazırladığımız kararlar ve öneriler, Türkiye yetkilileri tarafından sürekli olarak reddedildi," diyen Siber, Türkiye Bankası tarafından sağlanacak faizsiz uzun vadeli kredi teklifi gibi pratik çözümlerin de dikkate alınmadığını vurguladı.

Siber ayrıca, mülkiyet sorunlarının çözümü için sunduğu yasa değişiklik önerilerinin de kabul görmemesinden ve eleştirilmesinden duyduğu hayal kırıklığını belirtti. Siber'in açıklamaları, Kıbrıs'ın kuzeyinde uzun süredir devam eden mülkiyet tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Son olarak Siber, konuya ilişkin daha fazla farkındalık oluşturmak için çabalarının devam edeceğini ve mülkiyet sorunlarının adil ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli'den Öcalan'a TBMM çağrısı Bahçeli'den Öcalan'a TBMM çağrısı

Editör: TE Bilisim