banner2
banner34

Altın kalpli Yasemin Adar

Güreşte kadınlarda Avrupa’nın zirvesine çıkarak bir ilke imza atan Yasemin Adar, altın madalyasıyla annesinin mezarını ziyaret edecek.

Altın kalpli Yasemin Adar
banner45

banner37
Letonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalyayı boynuna takarak Türk spor tarihinde kadınlarda bu başarıyı elde eden ilk isim olan Yasemin Adar, iki yıl önce kaybettiği annesine verdiği sözü tuttu. Annesi Ayşegül Adar’ı toprağa verirken altın madalya ile mezarını ziyaret edeceği sözünü veren Adar, hem tarihe geçmenin hem de sözünü tutmuş olmanın çifte sevincini yaşıyor.

FIRINCININ AVRUPA ŞAMPİYONU KIZI

Beyin tümörüne yakalanan annesi Ayşegül Adar’ı kaybetmenin acısına rağmen idmanlarını aksatmayan 26 yaşındaki mili güreşçi, çok sevdiği annesini toprağa verirken “Anneciğim senin mezarına altın madalya ile geleceğim” sözünü yerine getirdiğini ifade etti. Balıkesirli Adar’ın emekli fırın işçisi babası Nail Adar ise SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Kızım sözünde durdu. Annesi onun Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatta altın madalya kazanacağına inanıyordu. Annesi göremese de bir ilke imza attı. Şimdi olimpiyat altını kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 07:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1