banner2
banner34

Avrupa Şampiyonu Efes'te bir Kıbrıslı

Avrupa Şampiyonu Efes'te bir Kıbrıslı
banner45
banner46

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen Euroleague Final-Four şampiyonluk maçında İspanyol ekibi Barcelona ile karşılaşan Temsilcimiz Anadolu Efes, rakibini 86-81 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Mavi beyazlılar geçen yıl favori olduğu ancak korona virüs salgını yüzünden yarıda kalan macerasında bir yıl aranın ardından mutlu sona ulaşmış oldu.

İlk çeyreği 22-15 geride kapatan Anadolu Efes, ikinci çeyrekte toparlanarak devreye 39-36 önde girdi. Üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü koruyan temsilcimiz son periyoda 65-58 üstünlükle gitti. Büyük çekişmenin yaşandığı final periyodunda da üstünlüğü elinden bırakmayan Anadolu Efes 86-81'lik skorla maçtan galip ayrıldı ve şampiyonluğa ulaştı.

EN DEĞERLİ OYUNCU VASILIJE MICIC

Final maçında attığı 25 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olan Vasilije Micic, Final Four'un en değerli oyuncusu seçildi. Anadolu Efes'in bir başka yıldızı Shane Larkin 21 sayı 3 asist, Sertaç Şanlı ise 12 sayı ile zafere katkı sundu. Barcelona'da ise Cory Higgins 23 sayı, Kyle Kuric 18 sayı, Brandon Davies 17 sayı 11 ribound ile oynadı.

25 YIL SONRA GELEN AVRUPA KUPASI

Daha önce 1996 yılında Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanarak Türk basketbol tarihindeki ilk Avrupa kupasını ülkemize getiren Anadolu Efes, tarihinde ilk kez Euroleague şampiyonu oldu. Anadolu Efes, Fenerbahçe'den sonra bu başarıyı yakalayan ikinci Türk takımı oldu. 

banner37
ERGİN ATAMAN TARİHE GEÇTİ

Kariyerinde daha önce İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile FIBA EuroChallenge kupası, Galatasaray ile de Eurocup'ı kazanan Ergin Ataman, Euroleague şampiyonluğuyla Avrupa'daki 4. kupasını kazanmış oldu. Ataman, Euroleague'i kazanan ilk Türk başantrenör olarak da tarihe geçti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes'i yayınladığı mesajla tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Turkish Airlines EuroLeague finalinde Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes’i canı gönülden tebrik ediyorum. Göğsümüzü kabartan bu büyük başarıda emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."

Erten gazi kimdir?

Basketbola 2004 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Güzelyurt Basketbol İhtisas Spor Kulübü’nde başlayan Erten Gazi, 2012-13 sezonunda Anadolu Efes ailesine katıldı ve yıldız takımımızda görev aldı. Genç oyuncu 2013-14 sezonunda genç takımımıza yükseldi ve iki sezon boyunca pilot takımımız Pertevniyal’de forma giydi. 2015-16 sezonunda NCAA’de DePaul Üniversitesi’ne adım atan genç oyuncu iki yıl burada forma giydi. Erten, 2017-18 sezonunda Fordham Üniversitesi’ne geçti ve 2019-2020 sezonunda mezun oldu. Genç oyuncu, 2020-21 sezonunda ise Anadolu Efes’te forma giymek üzere yuvaya geri döndü.

Erten Gazi, 2012-13 sezonunda yıldız takımımız ile Türkiye Yıldızlar Ligi şampiyonluğu, 2013-14 sezonunda pilot takımımız Pertevniyal ile Gençler Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2015 yılının Mart ayında Türkiye Liseler Şampiyonluğu ve Fransa'da düzenlenen Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası’nda Dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan Erten, 2015’te Yunanistan’ın Volos kentinde düzenlenen U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ise milli takımımız ile birlikte gümüş madalya kazandı.

NCAA kariyerinde ise 2015-16 sezonunda Big East Konferansı All-Academic Team’e seçilirken, 2019-20 sezonunda George Mason Üniversitesi’ne karşı kaydettiği 22 sayı ve altı ribaunt, Erten Gazi’nin NCAA kariyer rekoru olarak kayıtlara geçti.

Erten Gazi geçtiğimiz sezon Fordham Üniversitesi’nde 22 maçta 8.9 sayı, 3.0 ribaunt ve 1.1 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1