banner2
banner34

Beşiktaş, Şenol Güneş'i resmen açıkladı

Beşiktaş, Şenol Güneş'i resmen açıkladı
banner45

Süper Lig'de Valerien Ismael ile yolları ayıran Beşiktaş yeni teknik direktörünü resmen açıkladı. Daha önce siyah beyazlı takımda şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş ile yola devam etme kararı alan Beşiktaş İstanbul’da kritik bir zirve gerçekleşti. Zirvenin ardından Şenol Güneş ile Beşiktaş anlaşma sağladı. 

"EVİNE HOŞ GELDİN"

 Beşiktaş'tan yapılan açıklamada, "Yeni zaferler için, yine, yeni, yeniden evine hoş geldin Şenol Güneş" denildi.

1.5 + 1 YILLIK SÖZLEŞME

Şenol Güneş’in 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Deneyimli teknik adamın yardımcılığına ise Eren Şafak’ın getirileceği öğrenildi. Güneş, Beşiktaş’ı 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında şampiyon yapmıştı.

2 MİLYON EUROYU BULACAK

Şenol Güneş'in sözleşmesinin detayları belli oldu. Deneyimli teknik adam 1.5 milyon euro yıllık ücret kazanacak. Bonusların da devreye girmesi halinde rakam 2 milyon euroyu bulacak. Sözleşmenin toplam maliyeti ise 6 milyon euroya ulaşacak.

ÜMRANİYESPOR MAÇINDA KULÜBEDE

banner37
Valerien Ismael’in sözleşme feshini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildiren Beşiktaş’ta evraklar yetişirse Cuma günü Nevzat Demir Tesisleri’nde takımın başında ilk idmanına çıkacak olan Güneş, pazar günkü Ümraniye maçında da kulübede olacak.

İşte Şenol Güneş'in ilk sözleri:

Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bana bu şansı veren başkanımız başta olmak üzere tüm yönetime teşekkür ediyorum. Son zamanlarda bana büyük sevgi gösteren taraftarımıza da teşekkür ederim. Bundan önce çalışan tüm teknik heyete, başta Valerien Ismael'e teşekkür ediyorum. Dün itibarıyla ilk konuşmayı yaptık. Sonra da akşam konuştuk. Bunları anlatmak zorundayım, çünkü hakkımızda çok yazıp çiziliyor. Türk futbol kamuoyuna açık ve net bilgiyi vermek durumundayız. Yoksa bu dalgada biz de boğulup gideriz.

"KULÜBÜN BAŞARIYA İHTİYACI VAR"

Beşiktaş'ın bugünden itibaren sorumlusu olan kişi olarak, takıma ve kulübe gelecek söylemlerin karşısında olacağımı bildirmek istiyorum. Kulübün de başarıya ihtiyacı var, benim de başarıya ihtiyacım var. Camianın ihtiyacı olan bu. Keyif alan, keyif veren bir futbol istiyoruz demiştim başkana zamanında. Bugün de aynısını söylüyorum. Kısa sürede radikal değişiklik olmadan, eldeki imkanlarla görevime devam etmek istiyorum.

CEYHUN KAZANCI İLE DEVAM EDECEĞİM

Daha önce Ceyhun Kazancı burada çalışıyordu, onunla devam edeceğim. Teknik heyette de Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren Şafak'la beraber çalışacağım. Diğer personellerde çok büyük bir değişiklik olmayacak. 3 günlük bir süreç var. Bu kısa süreyi en iyi şekilde geçirmek durumundayız. 3 maçımız var. Kendi oyunumuza, eksiklerimize bakarak çözümler üretmeye çalışacağız. Eldeki tüm oyuncuların yeni bir başlangıç yapmasını bekliyorum.

"TAKIMA YARARI OLMAYAN KADRO DIŞI KALIR"

Oyunculara varolan değerlerini gösterebiliyorsanız, sorun yok diyeceğim. Eğer ki gösteremiyorlarsa, bunu çözmeye çalışacağım. Tüm oyuncularımız değerli, hiçbirinden vazgeçemeyiz. Ancak takıma yararı olmayan dışarıda kalır. Üçüncü yıldızı ben takmıştım ancak sahtesini takmıştım. Sonra gerçeği geldi. Üçüncü yıldızın bir ayağında ben de vardım, şampiyonluklar gördüm. Ancak dördüncü yıldız benim değil, bizim işimiz. Başkan, takım, taraftar, medya... O güzel günleri görmek istiyoruz. Son 10 yıla bakarsak herhalde en çok şampiyonluğu olan takım Beşiktaş, en çok ses getiren takım da Beşiktaş. "Yıldızlara bakıp 'Bir tanesinde ben varım.' dersem başarıya ulaşamam. Başarıya ihtiyacım var.

TARAFTAR DA YÖNETİM DE ISMAEL'E İNANCINI KAYBETTİ

Hatay maçında henüz 31. saniyede öne geçmesine rağmen baskısını arttırmak yerine geri çekilen siyah beyazlılarda oyun anlayışı nedeniyle uzun süredir eleştirilerin hedefinde olan Valerien Ismael’in kredisi 2-1’lik yenilgi sonrası tamamen bitti. Maç oynanırken taraftarların istifaya davet ettiği Fransız teknik adam, takım otobüsüne giderken dahi protestoların hedefi oldu. Son 6 maçta 5 kez puan kaybeden Beşiktaş’ta taraftarların ardından yönetimin de Ismael’e olan inancı tükendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1