banner2
banner34

Futbol tarihini değiştiren imza!

Güney Amerika'nın sokaklarında futbolla tanışan Neymar, eski futbolcu olan babasında sayesinde meşin yuvarlağın izini sürmeye karar verdi.

Futbol tarihini değiştiren imza!
banner45
 
 
Sokak futbolunu bir sanatçı edasında işleyen Brezilyalı, en büyük destekçisi hakkında şöyle söylüyor; "Babam en başından beri yanımdaydı. Aievi ve finansal durumlarla hep o ilgilendi."
 
Tıpkı Barcelona transferinde olduğu gibi Fransa yolculuğunda da Baba Neymar aktif rol üstlenecekti.
 
İlk olarak PSG'nin kendisine olan teklifi medyaya yansıdığında, futbolseverlerin fikirleri bunun real bir ihtimal olmasının oldukça uzağındaydı.
 
İddialar hakkında ilk konuşan Barcelona ikinci başkanı Jordi Mestre oldu; "Neymar yüzde 200 takımda kalacak."
 
Süreç başkan Josep Bartomeu'nun "Neymar satılık değil" sözleri ile devam ederken, bu açıklamadan bir gün sonra Neymar olayların derinleşeceğine dair bir paylaşımda bulundu.
 
Bartomeu'nun yön değiştirmesi bir haftadan kısa sürdü ve ilk açıklamanın yalnızca 6 gün sonrasında "Gitmek istiyorsa, ödemeyi yapar ve gider" sözleri geldi.
 
Gerard Pique'de konuya dahil olmuştu.
 
Paylaştığı fotoğrafın altına "Se queda"; "O kalıyor" yazdı ancak sözlerinin farklı nitelendirildiğini söyleyerek bir anlamda geri adım atması yalnızca üç gün sürdü.
 
"Bu benim önsezim. Resmi bir şet değil. Umarım Neymar burada kalır."
 
Tüm bunlar yaşanırken Neymar, Barcelona ile Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda yer alıyor ve harika oyununa devam ediyordu.
 
Fakat antrenmanda Nelson Semedo ile ettiği kavga basına yansıdı ve transferi gün yüzüne çıkattı.
 
Neymar ve Barcelona arasındaki ipler son derece gerilmişti.
 
Yorumlar olayların altında Neymar'ın kendi liderliğini ortaya koyacağı bir takıma gitmesi olduğu yönündeydi.
 
Ancak Messi'nin olduğu takımda bu pek de mümkün görünmüyordu.
 
PSG tarafı Brezilyalı yıldıza olan ilgilerinin uçuk olduğunu düşünenleri yanıltacaktı.
 
Ligue 1 ekibinden görüşmelerin gayet iyi geçtiği ve anlaşma konusunda son derece güvenli olduklarını belirten bir açıklama geldi.
 
Tabiri caizse şakayla karışık başlayan Neymar hikayesi, gerçeğe dönüşüyordu..
 
25 yaşındaki futbolcu takımı ile beraber Barcelona'ya dönmesinin ardından tesislerde -her zamanki gibi- babasını da alarak yöneticilerle bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Kulüp yazılı bir açıklama yaparak; "Futbolcumuz Neymar JR., babası ile beraber bu sabah kulüpte yapılan toplantıda ayrılık kararını tarafımıza iletti. Bunun sonrasında kulübümüz, oyuncuyu kontratındaki serbest kalma bedeli olan 222 milyon euro konusunda yeniden bilgilendirdi. Neymar halen Barcelona'nın oyuncusudur ancak geçici bir izinle antrenmanlara katılmayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Messi, Neymar için bir veda mesajı yayınlarken kendisine yeni kariyerinde başarılar diledi.
 
PSG'nin Neymar hamlesi sıradan bir transferin çok daha fazlası olacak.
 
Bonservisi için ödenecek olan 222 milyon euro şu an dünyanın en pahalı futbolcusu olan Paul Pogba'nın iki katından da fazla.
 
Dünya futbolunda Messi ve Ronaldo ile beraber en iyi üç futbolcudan biri olarak gösterilen Neymar, yeni takımıyla beraber hem transfer piyasasını, hem Ligue 1'in kalitesini hem de Barcelona ve PSG'nin Şampiyonlar Ligi'ni kaldırma şansını ciddi oranda değiştirecek
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2017, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1