banner2
banner34

Messi ve babasına 21'er ay vergi kaçırma cezası!

İspanya'da vergi kaçırmaktan 21'er ay hapis cezasına çarptırılan Barcelona ve Arjantin'in yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin avukatları, Messi ile menejerliğini yapan babasının karara itiraz edip temyize başvuracaklarını söyledi.

Messi ve babasına 21'er ay vergi kaçırma cezası!
banner45


Barselona'daki mahkeme, Messi ve babası Jorge'yi üç farklı vergi kaçakçılığı ithamından suçlu buldu.
Barcelona'nın 29 yaşındaki futbolcusu Messi, hapis cezasının yanı sıra 2 milyon euro para cezasına, babası Jorge de 2007-2009 yılları arasında İspanya'yı 4.1 milyon euro dolandırmaktan, 1.5 milyon euro para cezasına çarptırıldı.
İspanya'da iki senenin altındaki hapis cezaları denetimli serbestlikle geçirilebiliyor.
Dolasıyla Messi ve babasının gerçekten hapse girmesi beklenmiyor.

banner37
Messi ile babası, ayrıca gelirlerini gizlemek için vergi cennetleri Belize ve Uruguay'ı kullandıkları suçlamasıyla milyonlarca euro para cezasıyla karşı karşıya.
'Şansı yüksek'
Messi'nin avukatları karardan birkaç saat sonra yayımladıkları yazılı açıklamalarında "Hüküm doğru değil ve temyizin savunmamızın doğru olduğunu göstereceğinden eminiz" dedi.

Avukatlar ayrıca "Temyizin başarılı olma şansı yüksek" diye ekledi.
Messi, Barcelona takımında yılda yaklaşık 36 milyon euro kazanıyor. Geçen yıllardaki yaklaşık 315 milyon euroluk geliri, Messi'yi, Forbes dergisinin dünyanın en çok kazanan sporcuları listesinde 10'uncu sıraya çıkardı.
Barcelona'dan Messi'yle ilgili yapılan açıklamada Messi ile babasına tam destek verdiklerini söyledi ve Messi'nin davaya konu olan suçlardan sorumlu olmadığını ifade etti.
Messi mahkeme sırasında mali işlerinin yönetimi hakkında "hiçbir şey bilmediğin ve "sadece futbol oynadığını" savunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1