banner2
banner34

Şenol Güneş dönemi sona erdi

Şenol Güneş dönemi sona erdi
banner45

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile karşılıklı anlaşma sonucunda yolların ayrıldığını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Şenol Güneş, Hollanda karşısında alınan 6-1'lik yenilgi sonrası taraftarlar tarafından istifaya davet edilmişti.

'YALVARMA KRİZİ' SONRASI AYRILIK

banner37
A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'in 6-1'lik Hollanda hezimetinden sonra "Beni göreve getirmek için yalvardılar" diye açıklama yapması acıyı katladı. Yaşanan bu kriz sonrası TFF ve Şenol Güneş bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından net bir karar çıkmamıştı.

Milli Takımda Şenol Güneş dönemi biterken, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu ikilisi Güneş'in yerine gelecek en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

İLK SIRADA OKAN BURUK

Ve gelelim A Millî Takım Teknik Direktörlüğü için öne çıkan isme. Başakşehir’de şampiyonluk yaşayan sonrasında ayrılan ve şu anda boşta olan Okan Buruk ilk sırada yer alıyor. Genç jenerasyonun temsilcilerinden olan, kendini güncelleyen Buruk tek başına da düşünülmüyor. Futbolculuğu döneminde Galatasaray’ın orta sahasını beraber toparladığı ve iyi anlaştığı Emre Belözoğlu da ekibe dahîl edilecek. Norveç maçına kısa bir süre kalmasından dolayı TFF iki isimle de hemen masaya oturup işi resmîyete dökecek ve ay yıldızlı takımdaki tükenmişlik sendromunu bitirmeye çalışacak.

22 MİLYON LİRA TAZMİNATI VAR

2019’da kendi deyimi ile birilerinin “yalvarması” sonucu göreve gelen teknik direktör Şenol Güneş’in TFF ile Haziran 2022’ye kadar mukavelesi bulunuyor. Tazminatının ise 22 milyon TL civarında olduğu belirtiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1