banner2
banner34

Sergen Yalçın: Şampiyonlar Ligi, bu sene Galatasaray'ı etkilemez

Sergen Yalçın Candaş Tolga Işık'a konuştu; Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

Sergen Yalçın: Şampiyonlar Ligi, bu sene Galatasaray'ı etkilemez
banner45

Sergen Yalçın Candaş Tolga Işık'a konuştu;

Sergen Yalçın: "Merkez orta saha, futbolda her şey demektir."

Candaş Tolga Işık: "Beşiktaş oyunu, bir 6 numara arıyor mu?"

Sergen Yalçın: "Beşiktaş'ın orta sahası, kreatif değil. Skor yapacak oyuncuları yok. Gedson iyi oyuncu ama kreatif bir oyuncu değil. Gedson-Amir-Salih üçlüsü, ofansif olarak biraz sıkıntılı bir orta saha. O yüzden Ghezzal lazım. Ghezzal, onlara gol de attırır."

Sergen Yalçın: "Süper Lig'de en beğendiğim oyuncu, Yusuf Sarı. Yabancı olarak Szymanski ve Torreira."

Candaş Tolga Işık: "Sergen mi, Hagi mi, Alex mi?"

Sergen Yalçın: "Sergen, tartışması bile olmaz."

Sergen Yalçın: "Benim birinci hakemim, Fırat Aydınus. Hata da yapsa gördüğünü çalıyordu. Diğerleri öyle değil."

Sergen Yalçın: "Balotelli'yi Beşiktaş'a ben aldırmadım. Ne işi var Balotelli'nin Beşiktaş'ta?"

Sergen Yalçın: "Beşiktaş'ın Şenol Güneş avantajı var. Ligde Fenerbahçe ve Galatasaray ağırlığı gözüküyor. Diğer takımların onları geçmesi zor. Beşiktaş bir oyun oynayacaksa, Ghezzal'a çok ihtiyacı var. Ghezzal'ın bir an evvel 90 dakika oynayacak seviyeye gelmesi gerekiyor. Ghezzal, çok farklı bir oyuncu."

Candaş Tolga Işık: "Başkan Ahmet Nur Çebi, 'Şampiyon olduğumuz akşam, uçakta hocaya yeni sözleşme teklif ettim' demişti."

Sergen Yalçın: "Ben o uçakta yoktum, arabayla döndüm İstanbul'a. 'Beraberiz, devam ederiz' demekle olmuyor o işler. Şampiyon olmadan önce nisan ayında da söylemişti. 'Anlaşalım, yeni sezon kontratı yapalım' demişti ama sonra kimse kontrat yapmadı. Çünkü şampiyonluk belirsizdi. Olmazsak paketleriz, olursak bakarız."

Sergen Yalçın: "Doğru söylüyor, evet. Ankara'dan dönüşte başkan söyledi, ertesi gün başkanın evinde görüştük. Bana teklifi yaptılar. Ben de tekliflerine teşekkür ettim ve tatile gittim."

Candaş Tolga Işık: "Sen teklifi beğenmedin ve gittin."

Sergen Yalçın: "Evet, bana komik bir teklif yaptılar. 'Teşekkür ederim, isterseniz teklifi bir daha düşünün' dedim ve tatile gittim. 1 ay sonra tekrar aradılar. Sezonun açılmasına 3 gün kaldı. Planlama, hazırlık yapamadık. Olmaması gereken şeyler oldu yani. Ben, devam edeceğimi düşünmüyordum zaten. Şampiyon teknik direktörle hemen sözleşme yapman gerekiyor. Herkes başarıyı kendi üstüne aldı. Bizi çok yordular. Camiayı da yordular, beni de yordular. 2 gün sonra bu sözleşmeyi yapsaydık, kimsenin bir derdi olmayacaktı. O süreci, çok sağlıksız geçirdik."

banner37
Sergen Yalçın: "%80 EURO 2024'e gideriz. 2. olup gideriz."

Sergen Yalçın: "Stefan Kuntz'un çok teknik direktör olduğunu düşünmüyorum. Bir kariyeri var mıydı? Bir baksınlar."

Candaş Tolga Işık: "Adam gitti, bakacak bir şey kalmadı."

Sergen Yalçın: "Olsun belki geleceği parlaktır, sonra yine alırız."

Sergen Yalçın: "Milli takımdan tabii ki teklif bekledim ama bir teklif gelmedi. En azından bir görüşebilirlerdi."

Sergen Yalçın: "Stefan Kuntz ve Montella'yı tasvip etmiyorum. Hele Stefan Kuntz'u hiç tasvip etmiyorum zaten. Kariyer yok, antrenörlük yok, hiçbir şey yok, başarı yok."

Sergen Yalçın: "Biz, şöyle başladık. Anadolu'da önce kendimizi test ettik. Büyük takımda kendimizi test ettik. Sonra 'Milli takım neden olmasın' dedik. Montella'nın Adana Demirspor'da 4. olması, milli takım için yeterli görülüyorsa; bizim bu kadar başarımız da yeterli görülebilir diye düşünüyorum. Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı açıklamayı dinledin mi? Kriter olarak, Montella'nın Adana Demirspor'daki başarısını gösterdi. Ondan sonra da 'Geleceği parlak bir hoca aldık' dedi. Bu, bana çok dokundu mesela. 'Geleceği parlak bir hoca aldık' diyemezsin. Türkiye'de geleceği parlak bir tane hoca yok muydu? Bulamadın mı? Kriter bu olmamalıydı bence. İtalya'nın göremediği parlak geleceği, biz nasıl gördük? Türk antrenörleri, çok küçülttüler. Birçok arkadaşımla konuştum, hepsi aynı fikirde."

Sergen Yalçın: "Şampiyonlar Ligi, bu sene Galatasaray'ı etkilemez. Çok geniş kadroları var çünkü."

Sergen Yalçın: "Şampiyonlar Ligi, bizi mahvetti. Ajax, Dortmund ve Sporting ile oynadık. Ajax'ın o sezon 9 tane oyuncusu, Avrupa'nın büyük kulüplerine gitti. Dortmund'da Haaland, Bellingham falan vardı zaten. Sporting'de de aynı şekilde. Gruplar açıklandığında, 'Çok zor gruba düştük' dedim. Tempo, bizi çok zorladı. Dortmund maçından sonra 15 tane sakat verdik."

Sergen Yalçın: "Adana Demirspor'un son aldığı stoper, bizim takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Müthiş bir oyuncu aldılar. Olympiakos'tan aldılar."

Sergen Yalçın: "Ekibim ve scout ekibimiz çalışıyor. Çalışmaya devam ediyorlar. Avrupa'da takip ettiğimiz çok oyuncu var. Antalyaspor'un santrforu, bizim çok takip ettiğimiz bir oyuncu. O çocuk, bizim listemizde ilk 3'teydi."

Sergen Yalçın: "Ayrıldığım kulüplerle ilgili hiçbir zaman bir yorum yapmadım. Çünkü bunlar, özel mevzular. Bunları, televizyonda veya dışarıda anlatmak çok sağlıklı değil. Onlar anlatıyorlar gerçi. Televizyonda 3-5 tane şakşakçıları var. Onlar, 'Sergen Hoca, takımı kampa götürmedi' diyorlar. Pandemiden dolayı kampı iptal etmek zorunda kaldık. Birilerini korumak için haber yapmak habercilere yakışmıyor. Kendi işinizi yapın."

Sergen Yalçın: "Beşiktaş taraftarı, her zaman arkamdaydı. Onlara binlerce kere teşekkür ederim. Taraftarla ilgili bir derdimiz yok. Sonuçlar, maalesef seni orada tutamıyor bir süre sonra. Ülke futbolunda her şey çok çabuk unutuluyor."

Sergen Yalçın: "Beşiktaş'taki şampiyonluğun ne kadar zor olduğunu, herkes şu an daha iyi anlıyordur herhalde. Şampiyon olmak, kolay değil. Bizim için iyi bir sınavdı."

Sergen Yalçın: "Çalışmıyoruz ama iyiyim. Tatildeyim, geziyorum, maçları takip ediyorum." (TV100)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1