banner2
banner34

Transferde kaos

Basketbolda transfer dönemi kaosla başlarken yeni tüzük eski tüzük karmaşası yaşanıyor.

Transferde kaos
banner45

Basketbolda transfer kaos ile başladı. 2018-19 sezonu bittikten sonra harekete geçen Koopspor, YDÜ’den Sercem İnancı ve LAÜ’den de Berk Argın ile anlaştı. Her iki oyuncunun da takımla idmanlara çıktığı öğrenildi.

SEECEM TAMAM, BERK BELİRSİZ

Dün öğleden sonra Koop idarecileri iki sporcu ile birlikte federaayona giderek her iki oyuncunun da serbest transfer hakkı olduğunu iddia ederek müracaatta bulundu. YDÜ, Sercem transferine izin verdi ve Sercem 24 yaşından gün aldığı için bu transferde bir sorun görünmüyor. Ancak Berk Argın için sıkıntılı bir süreç olacağa benziyor. Berk 23 yaşını doldurmadığı için yürürlükteki tüzüğe göre serbest transfer hakkı yok.

YALKUT: FEDERASYON’DAN SÖZ ALDIK

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Koopspor Başkanı Talat Yalkut, “Eski tüzüğe göre Berk’in kulübümüze serbest transferinin mümkün olmadığını biliyoruz. Ancak biz federasyon yetkilileri ile görüştük ve bu transferlerin yeni tüzüğün kuralları ile değerlendirileceği sözünü aldık” diye konuştu.

banner37

LAÜ’DEN KOOPSPOR’A UYARI YAZISI

Bu gelişmeler olurken LAÜ yönetimi de Koopspor’a bir yazı göndererek Berk Argın’ın kendileriyle sözleşmesi olduğunu ve bu sözleşmenin 2022 yılına kadar sürdüğü belirtildi. Ayrıca Berk Argın’ın tüzüğe göre serbest transfer hakkı olmadığı vurgulandı.  Yazılan yazıda Koopspor tarafından lisanslı oyuncuları Berk Argın’ı kendilerinden izinsiz idmanlara çıkarmalarının doğru olmadığı da vurgulandı.

SÜTÇÜ: TÜZÜĞE GÖRE HAREKET EDERİZ

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü ise hiç kimseye tüzüğe aykırı söz verme gibi bir hareketin içine girmeyeceklerini belirterek, “Transferlerin nasıl olacağı tüzüğümüzde yazıyor. Kulüplerimizin müracaatlarını toplayıp kurallara uygun olup olmadığına bakacağız. Hukukçularımıza danışıp kararımızı vereceğiz” diye konuştu.

TÜZÜK NE DİYOR

Federasyon Kasım 2008 tarihinde yürürlüğe giren tüzüğü değiştirmek için bir girişimde bulundu.

Yeni tüzüğün geçmesi oldukça sancılı oldu ve hala süreç devam ediyor. Yasalara göre Resmi Gazetede yayınlanmadan tüzüğün yürürlüğe girmesi mümkün değil.  Eski tüzük serbest transfer hakkını 23 yaşını dolduranlara veriyor. Bu durumda yeni tüzük Resmi Gazete’de yayımlanmadığı için bu kural hala geçerli. Bu durumda Berk’in Koopspor’a transfer olabilmesi için LAÜ’den bonservisini alması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1