banner2
banner34

27 milyon tonluk göktaşı Dünya'ya yaklaşıyor

27 milyon tonluk göktaşı Dünya'ya yaklaşıyor
banner45
banner46

Bilim insanlarıgöktaşının potansiyel tehlikeli olabileceğini belirtti. Çünkü göktaşının Dünya’nın 35 bin 700 kilometre yakınından geçmesi bekleniyor. Bununla birlikte saniyede 7.42 kilometre hızla Dünya’ya teğet geçeceğini ifade ettiler.

Rus araştırmacılar, göktaşının Dünya’ya çarpması durumunda büyük bir yıkıma yol açabileceğini açıkladı. Çünkü göktaşının Dünya’ya çarpması halinde bin 717 megaton enerji ortaya çıkabilir.

DEPREM GİBİ HİSSETTİREBİLİR

Bu konuda araştırmacılar, "1961’de test edilen dünyanın en güçlü Sovyet termonükleer bombasının patlamasından sonra ortaya çıkan enerjiden 30 kat daha fazla." şeklinde konuştu.

banner37

Bilim insanlarına göre böyle bir durumda, göktaşının düştüğü yerden 10 kilometre mesafede 6.5 büyüklüğünde deprem hissedilecek ve rüzgar hızı saniyede en az 790 metre olacak.

Bilim insanları, Dünya'nın yörüngesindeki birçok uydunun yeryüzünden 36 bin kilometre uzaklıkta bulunduğunu söylüyor. Bununla birlikte, Apofis, Dünya'yı teğet geçtiği sırada bu uydulardan daha yakın bir konumda olacak.

Rusya Acil Durumlar Araştırma Enstitüsü, 2004 yılında keşfedilen Apofis’in 325 metre genişliğe ve 27 milyon ton ağırlığa sahip olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1