banner2
banner34

ABD Başkanı Trump'tan kritik Huawei kararı

Google lisansının iptal edilmesiyle sıkıntılı günler geçiren Huawei için bugün çok önemli bir gelişme oldu. ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamayla Huawei'ye resmen 'yeşil ışık' yaktı.

ABD Başkanı Trump'tan kritik Huawei kararı
banner45
banner46

ABD ile Çin arasındaki gerginlik, bir süredir Huawei ürünleriyle ilgili ABD ambargosu nedeniyle şirketin zor günler geçirmesine neden oluyordu. Özellikle Google'ın Huawei ile yola devam etmeme kararı ve lisansın iptal edilmesi kullanıcıların da kafasını bulandırmış, şirketin telefon pazarındaki geleceğinde büyük bir soru işareti belirmişti.

Ancak yaşanan son gelişmeler ABD'nin Huawei'ye karşı tavrında olumlu yönde net bir değişiklik yaptığını ortaya koyuyor. Geçtiğimiz günlerde Intel ve Microsoft tarafından Huawei'ye desteğin süreceği duyurulurken, bugün ise ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Amerika merkezli şirketlerin Huawei’ye ekipman satmaya devam edebileceğini açıkladı.

Trump, 'ulusal güvenlik problemi' oluşturacak bir durumun ortaya çıkmaması durumunda ABD merkezli şirketin Huawei'ye ekipman satışına devam edebileceğini belirtirken, aylardır süren büyük belirsizlik de böylece sona ermişe benziyor.

banner37
Her ne kadar Trump'ın bu açıklamasında Google'a özellikle vurgu yapılmadıysa da Android lisans iptali durumunun ortadan kalkması kuvvetle muhtemel görünüyor.

HUAWEI CEO'SUNDAN GOOGLE ÜLTİMATOM

Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, CNBC’ye verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulunmuştu.

Huawei’nin Android’i bırakması halinde Google’ın işlerinin de karışacağını söyleyen CEO, firmanın 700-800 milyon kullanıcı kaybedeceğini söylemişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1