banner2
banner34

ABD'li şirketten Ukrayna'ya 1 dolar karşılığında 2 drone

ABD'li şirketten Ukrayna'ya 1 dolar karşılığında 2 drone
banner45
banner46

ABD'li havacılık ve teknoloji şirketi General Atomic Aeronautical Systems'ın baş yöneticisi Linden Blue, teklife dair çarşamba günü yaptığı açıklamada Ukrayna'ya 1 dolar karşılığında MQ-9 Reaper ve MQ-1C Gray Eagle drone modellerinden iki drone vermek istediklerini dile getirdi. Herhangi bir şart sunmadıklarını belirten Blue, tek gerekli olanın ABD yönetiminin onayı olduğunu söyledi. Baş yönetici Blue, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Rus işgalinin başlangıcından beri, MQ-9 Reaper ve MQ-1C Gray Eagle drone modellerimiz de dahil, Ukrayna birliklerinin taleplerine yanıt vermek için seçenekler aramaya başladık. Bu, hiçbir koşula bağlı olmayan müthiş bir anlaşma. Tek gerekli olan ABD yönetiminin onayı.''


MQ-9 Reaper

AFGANİSTAN, SURİYE VE IRAK'TA KULLANILDI

banner37
Öte yandan Grey Eagle ve Reaper drone'ları, ABD ordusu tarafından Afganistan, Suriye ve Irak'taki çatışmalarda da kullanılmıştı. Firma, ileri teknolojiye sahip drone'ların uzun menzilli saldırı düzenleyebildiği ve gözetleme yapabildiği aktardı. Drone'larla birlikte kontrol istasyonları ve diğer gerekli donanımların gönderileceği de belirtildi. General Atomic ayrıca Ukraynalı askerlere drone'ları kullanmayı öğretmek için ücretsiz eğitim vereceklerini de duyurdu.


MQ-1C Gray Eagle 

Şirket tarafından drone'ların sevkiyatı ve kurulumuna dair masrafların Kiev yönetimi ya da başka bir aracı tarafından ödenmesi gerektiği ifade edildi.

ABD'NİN YOLLADIKLARINDAN DAHA İYİ

Fransız haber ajansı AFP'nin haberinde, ABD'nin Ukrayna'ya gönderdiği gözetleme ve saldırı amaçlı drone'ların kısa menzilde çalıştığına, firmanın teklif ettiği cihazlardaki teknolojiye sahip olmadığına dikkat çekildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1