banner2
banner34

Apple atıkları telefona dönüştürecek

Apple atıkları telefona dönüştürecek
banner45
banner46

Teknoloji devi Apple, bundan 6 yıl kadar önce Çin’de temiz enerji programını başlatmıştı. Bu proje kapsamında şirket, akıllı cihazlarının tamamını geri dönüştürülebilir materyallerden üretmeye başladı bile.

Bununla birlikte, Apple CEO’su Tim Cook, yeni projeler ile karbon salınımını da sıfıra indirmek için 2030’a kadar gereken tüm adımları atacaklarını söyledi.

banner37
FİYATI UYGUN OLMAYACAK

Peki, Apple’ın ‘çöpten’ iPhone’unun fiyatı ne kadar olacak? Teknoloji analistlerine göre, Apple’ın atıklardan üreteceği akıllı telefon piyasaya sürüleceği ilk yıllarda uygun fiyatlı olmayabilir. Bunun sebebi ise her ne kadar elektronik atıklar sektöre geri kazandırılarak kâr elde edilecek olsa da geri dönüşüm tesislerine yapılacak yatırımlar ürünün fiyatının artmasına neden olabilir. Ayrıca Ar-Ge faaliyetleri, tasarım ve nakliye de maliyeti konusunda şirketi zorlayan diğer faktörler olacaktır.

Yine de Apple’ın bu projesi çevrecilik ve sürdürülebilirlik açısından faydalı olmasının yanı sıra hammadde tedariğinde de şirketin yararına olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1