banner2
banner34

Dünyayı dehşete düşüren çukurlar büyüyor!

ABD Teksas’ta ve Sibirya’da çökme sonucu açılan 3 devasa çukur giderek büyüyor. Peki çukurlar deprem tetikçisi mi?

Dünyayı dehşete düşüren çukurlar büyüyor!
banner45
banner46

 

ABD'nin Teksas eyaletinde çökme sonucu oluşan iki büyük çukura rastlandı. Bilim insanları ise bu çöküntülerin boyutlarının artmasından endişelenerek bunların doğal felaket riski barındırdığı yönünde uyarılarda bulundu.

banner37
İÇLERİNDE PATLAMA SESLERİ GELDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Güney Methodist Üniversitesi jeofizikçileri, Teksas'ın batısında yer alan Wink ve Kermit kasabalarında oluşan devasa çukurlara bölgede petrol ve gaz çıkarma endüstrisinin sebep olduğunu bildirirken bölgede yaşayan 7 bin kişinin tehlike altında olduğunun altını çizdi. "Asıl korkulması gereken bunların boyutlarının günden güne büyüyor olması" açıklamasını yapan araştırmacılar ilk çukurun Teksas'ta 1980'de diğerinin ise 2002'de oluştuğunu ve her ikisinin de neredeyse bir futbol sahası büyüklüğüne ulaştığını söyledi. Diğer bir çukur da Sibirya'nın Krasnoyarsk bölgesinde. Buradaki çukurun oluşumu ise hayli ilginç. Görgü tanıklarının anlattığına göre, çukurun onlarca kilometre uzaklıkta bir patlamayla çevresine ışık saçarak meydana geldiği bildirildi.

DEPREMLERİ TETİKLER Mİ?

İlk defa 2013'te bu şekilde oluşan çukur şimdiye kadar 15 kez daha çeşitli patlamalara sahne olarak 100 metre derinliğe ulaştı. En son patlamanın ise 100 km öteden duyulduğunu söyleyen bilim insanları derinliğin, göktaşı düşmesi sonucunda oluştuğunu söylüyor. Ancak bazı uzmanlar da bu patlamanın daha öncekilerden çok daha şiddetli olduğunu göz önünde bulundurarak bölgede var olan metan gazının sıkışması sonucunda böyle bir olayın yaşanmış olabileceğini savunuyor. Her iki ülkede de yerkabuğunun yüzeyinde meydana gelen olaylar, bilim insanlarını dünyanın akıbeti hakkında endişelendiriyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1