banner2
banner34

Elon Musk'ın SpaceX'i havadaki karbonu roket yakıtı yapacak

Elon Musk'ın SpaceX'i havadaki karbonu roket yakıtı yapacak
banner45

Elektrikli otomobil şirketi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO’su ve kurucusu Elon Musk, dikkat çekici açıklamalar yaptı. Twitter’daki her paylaşımıyla gündem olan milyarder iş insanı, SpaceX’in yenilikçi bir programı başlatacağını duyurdu.

Elon Musk, atmosferdeki karbonu emerek roket yakıtına dönüştüren bir uzay programı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Twitter’daki paylaşımında, SpaceX’in gelecekteki Mars görevlerinde bu teknolojinin işe yarayacağının altını çizdi.

Musk’ın açıkladığı program, karbondioksiti (CO2) toplayarak geri dönüştüren mevcut karbon yakalama teknolojilerine dayanıyor. Dünyanın en zengin insanı Musk, TIME dergisi tarafından “2021 Yılının Kişisi” seçildikten hemen sonra SpaceX’in bu planını açıkladı.

banner37
ELON MUSK, MARS'I KOLONİLEŞTİRMEDE ISRARCI

Starlink internet uyduları ve Starship yeniden kullanılabilir fırlatma araçlarını geliştiren SpaceX’in Mars ve Ay için de önemli planları var. CEO Elon Musk, daha önceki açıklamalarında bir gün Mars'ı kolonileştirmek istediğini belirtmişti. Yani Mars’ta bir insan topluluğu oluşturmayı hedefliyor.

Mars’ı kolonileştirme planları devam ederken öte yandan SpaceX’in geliştirdiği Crew Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonunu giden astronotlar geçtiğimiz ay ciddi bir tuvalet sorunuyla karşılaştı. Uzay aracının tuvaletinin idrar sızdırdığı ortaya çıktı. SpaceX ve NASA, astronotların bez kullanmasını önerdi.

Musk, çeşitli konular hakkındaki düşüncelerini sık sık Twitter’da paylaşıyor. Hatta takipçilerinden gelen sorular üzerine merak edilen pek çok şeye de açıklık getiriyor. Bunun yanı sıra kripto para borsasını da çok kez etkilediği görüldü. Dogecoin’e uzun süre destek veren Musk, kripto paranın yükselmesine yol açtı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1