banner2
banner34

Elon Musk Mars’a yolculuğun “sıradan insanlara kaça patlayacağını” açıkladı!

Elon Musk Mars’a yolculuğun “sıradan insanlara kaça patlayacağını” açıkladı!
banner45

Elon Musk'ın şirketi SpaceX, önümüzdeki yıllarda kızıl gezegen Mars’ta kendi kendine enerji üreten bir şehir inşa etmeyi planlıyor. Musk'a, Mars’a yapılacak bir yolculuğun fiyatı soruldu. Elon Musk’ın cevabı ise kendisine göre normal olsa da kamuoyunu biraz şaşırttı.

banner37
Musk, fiyatın ekonominin güncel durumuna göre belirleneceğini ve aynı zamanda Mars seyahatini, Mars'ta bir şehir inşa etmek için ihtiyaç duyulan yaklaşık bir milyon insanı çekecek kadar uygun maliyetli hale getirme ihtiyacının da bulunduğunu belirtti.

Elon Musk, şu ifadeleri kullandı: "Mars'a taşınmak 100.000 dolara mal olabilir ve bence neredeyse herkes bu miktarı çalışıp biriktirebilir ve isterse Mars'a gidebilir."

Daha önceki haberlere göre SpaceX kurucusu Elon Musk, 2020'de Mars'ta bir şehir inşa etmek için 2050 yılına kadar 1 milyon insanı Mars'a göndermek için 10 yıl boyunca 1.000 SpaceX Starship uzay gemisi inşa etmeyi planladığını belirtmişti. O zaman yaptığı açıklamada Mars'a inecek ilk insanın 2029'da bunu gerçekleştirebileceğini öngörmüştü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1