banner2
banner34

Ferrari, teknik sorun nedeniyle 20 binin üstünde aracını geri çağırdı

Ferrari, teknik sorun nedeniyle 20 binin üstünde aracını geri çağırdı
banner45

Lüks otomobiller, genelde daha az satış hacmine sahip olduğu için geri çağırmalar çok fazla yüzlerce araçla sınırlı kalabiliyor. Dolayısıyla bu tip otomobillerde geri çağırmaların on binlerce sayıya ulaşması çok nadirdir. Ancak Ferrari, son yaşanan teknik bir sorun nedeniyle binleri aşan aracını geri çağırma kararı aldı.

Birkaç gün önce Ferrari, ABD'deki 23.555 aracını geri çağıracağını duyurdu. Yaşanan sorundan binlerce araç etkilenirken, bu sayının 23 binleri aşması ise epey ses getirdi.

banner37
FERRARI, FREN SİSTEMİNDE HATA BULDU

20 binin üzerinde aracın geri çağrılması, şüphesiz Ferrari'nin başını da epey ağrıtacaktır. Genel olarak bakıldığında bu araçların hepsi yeni otomobilleri kapsamıyor. Çünkü Ferrari, sadece geçtiğimiz yıl dünyada 11.155 araç teslimatı gerçekleştirdi.

Dolayısıyla geri çağrılan araçların çoğu eski modelleri de içeriyor. Peki sorun tam olarak neydi? Lüks otomobil markası Ferrari, geri çağırmanın sebebini araçlardaki fren sistemine bağladı. Aracın fren sisteminde, fren performansının düşmesine veya fren arızasına yol açabilecek gizli bir tehlikenin olduğu tespit edildi. Söz konusu durumun ABD'deki kullanıcılar için geçerli olduğu söylense de, kısa süre önce aynı nedenden dolayı Çin'de otomobillerin de geri çağrıldığı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1