banner2
banner34

Filmdi gerçek oluyor, geleceğin Iron Man'ini yaptılar

Filmdi gerçek oluyor, geleceğin Iron Man'ini yaptılar
banner45

İtalya'daki bir grup mühendis, Iron Man gibi uçmasını planladıkları bir insansı robot geliştirdiklerini duyurdu. Marvel yapımı Iron Man (Demir Adam) filmi ilk olarak 2008 yılında gösterime girdi. Dünya çapında milyonlarca izleyiciye ulaşan film, mühendislere de esin kaynağı olmuşa benziyor.

İtalyan Teknoloji Enstitüsü Yapay ve Mekanik Zeka labaratuvarının başkanı Daniele Pucci ve ekibi, yenilikçi bir çalışmaya imza attı. Ekip, iRonCub ismini verdikleri bir insansı robotun ilk adımlarını attı. Mühendislerden oluşan ekip, gelecekte doğal afetlerde hayat kurtarmasınını bekledikleri bir robotun ilk duyurusunu yaptı. Pucci ve ekibi söz konusu robotu 10 yıl içerisinde tamamlamayı planlıyor.

banner37
Araştırmacılar, bir YouTube videosu ile paylaştıkları açıklamada robot hakkında ayrnıtları verdi. Ekip, uçarak doğal afet bölgelerine kolaylıkla ulaşacak bu robotların insansı tasarımları nedeniyle insansız hava araçlarına kıyasla daha avantajlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca insansı tasarımı uçuş kabiliyetiyle birleştirmenin de önemli bir avantaj sağlayacağını açıklıyorlar.

Uçarken kollarının arkasından ateş çıkaracak olan iRonCub henüz geliştirilme aşamasında. Üzerinde çalışanlar mühendisler tanıtım videosunda daha çok simülasyon görüntülerini tercih etti. Ekip, bu hava insansı robotlarının ilerleyen zamanlarda yürüyebileceğini, koşabileceğini, nesneleri kaldırabileceğini ve yük taşıyabileceğini belirtti.

Pucci ve ekibinin çalışması, IEEE Ocak sayısında yayımlanacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2021, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1