banner2
banner34

Gök bilimciler saatlerce uzaylıları aradı

Gök bilimciler saatlerce uzaylıları aradı
banner45
banner46

Avustralyalı araştırmacılardan oluşan bir ekip, dünyanın en hassas radyo teleskoplarından birini kullanarak Samanyolu'nun kalbinde uzaylı avına çıktı. 2020'nin sonlarında, uzaylı sinyallerini dinlemeye odaklandılar. Görüş alanlarında, bilinen 144 ötegezegen ve potansiyel olarak milyarlarca yıldız bulunuyor.

Bilim insanları, yedi saatlik analize rağmen uzaydan hiçbir sinyal gelmemesi üzerine hayal kırıklığına uğradı. Ekip, çalışma için Batı Avustralya çölünde yer alan 4 bin 96 antenden oluşan devasa Murchison Widefield Array ağını, uzaylıları aramak için kullandı.

144 ÖTEGEZEGENE BAKTILAR 

banner37
Araştırmacılar, Publications of the Astronomical Society of Australia dergisinde yayınlamak üzere çalışmada ayrıntıları açıkladı. Türünün ilk örneği araştırmada 155 megahertz frekansında dünya dışı varlıkların tekno-imzalarını (izleri) aradılar. Bununla birlikte, gökbilimciler daha düşük frekanslara odaklandı.

Ötegezegenler, uzaylı canlıların belirtilerini aramak için özellikle ilginç yerlerdir. 2013'te galaksinin aynı köşesinde yapılan önceki bir araştırma, bilinen yalnızca 38 ötegezegene bakıyordu. Yeni çalışmada ise toplam 144 ötegezegen analiz edildi.

Gökbilimciler, daha önce hiç görmedikleri bir cisim keşfetti

Galaksimizin merkezinde neler olup bittiğini daha yeni anlamaya başlıyoruz. Bu yüzden orada saklanan çok daha fazla gezegen olabilir. Orada gizlenen çok fazla kozmik toz olduğundan, kaç tane yıldızın gizlendiğini bile bilmiyoruz.

Çalışmaya karşın gökyüzünün bu bölgesinde, yedi saatlik belirli bir süre boyunca belirli bir frekansta iletişim kuran uzaylıları bulamamış olmak pek bir şey ifade etmiyor. Bu nedenle dünyanın farklı noktalarında bilim insanlarının çalışmalarının devam etmesini bekliyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1