banner2
banner34

Jüpiter'in görüntüleri herkesi hayran bıraktı

Jüpiter'in görüntüleri herkesi hayran bıraktı
banner45
banner46

NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu, gezegenlerin birbirinden ilginç görüntülerini kaydetmeye devam ediyor. Evrenin derinliklerine kadar görüntüleyen teleskop, geçtiğimiz günlerde süpernova yıldızını da görüntülemişti.

Son olarak NASA, James Webb ile çekilmiş bir grup görüntüyü daha paylaştı. Bu kez Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter görüntülendi. Jüpiter’in ilginç görüntülerini fotoğraflayan James Webb, uzmanları bile hayrete düşürdü.

‘’HİÇ BÖYLE GÖRMEMİŞTİK’’

California Üniversitesi'nden Imke de Pater, görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada "Jüpiter'i hiç böyle görmemiştik. Bunların hepsi oldukça inanılmaz." dedi.

banner37

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), James Webb Uzay Teleskobu'nun, Jüpiter'e ait daha önce hiç paylaşılmamış görüntüleri paylaştı. Bilim insanları, güneş sistemlerinin en büyük gezegenine ait yeni görüntüleri pazartesi günü yayınladılar.

James Webb Uzay Teleskobu'nun Temmuz ayında çektiği fotoğraflarda Jüpiter'in kuzey ve güney ışıklarının, dönen kutup sisinin benzeri görülmemiş manzaralar yakalandı.

27 Temmuz 2022'de James Webb Uzay Teleskobu tarafından elde edilen görüntü, yaklaşık 1 milyon 609 km uzaklıktaki gözlemevinde çekildi

"JÜPİTER'İ HİÇ BÖYLE GÖRMEMİŞTİK"

Associated Press'in aktardığına göre, California Üniversitesi'nden Imke de Pater yaptığı açıklamada "Jüpiter'i hiç böyle görmemiştik. Bunların hepsi oldukça inanılmaz. Dürüst olmak gerekirse, bu kadar iyi olmasını beklemiyorduk." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1