banner2
banner34

Kimlik ve ehliyeti taşıma zorunluluğu tarih olacak

Kimlik ve ehliyeti taşıma zorunluluğu tarih olacak
banner45
banner46

Apple, kimlik ve ehliyeti yanınızda taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak bir adım attı ve iOS 15.4’ün ikinci beta sürümü ile birlikte ehliyet ve kimliğin telefona entegre etmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Bunun üzerine, vatandaşlar bu özelliğin nasıl kullanılacağını, telefona kimlik ve ehliyetin nasıl yükleneceğini araştırmaya başladı. Peki, bu özellik Türkiye'de geçerli olacak mı? Apple'ın yaptığı bu inovatif çalışma ne zaman hayata geçecek? İşte, detaylar...

Apple'dan hayat kolaylaştıracak önemli bir adım geldi ve teknoloji devi şirket, ehliyet ile kimlikleri telefona taşımak için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Birçok Apple kullanıcısı ise bu özelliğin hangi telefona ne zaman geleceğini ve Türkiye'de kullanılıp kullanılmayacağını araştırmaya başladı. Günden güne gelişen teknoloji, beraberinde birçok yeniliği de getirirken; nakit para taşımak dahi neredeyse tarih oldu ve kullanıcı alışlanlıkları kartlar üzerine konumlandı. Apple'dan gelen son karar ile birlikte, kullanılan kartlarında telefona entegre edileceği haberi kullanıcılar ile paylaşıldı. İşte, konuya ilişkin detaylar...

KİMLİK VE EHLİYETİ TAŞIMA ZORUNLULUĞU TARİH OLACAK

Apple'ın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor ve teknoloji devi şirket adeta zamanla yarışıyor. WWDC 2022' de yeni işletim sistemi iOS 16'nın tanıtımı için son hazırlıklarını tamamlayan firma, ehliyet ve cüzdanlar ile ilgili yeni bir gelişmenin daha atacak olmanın hazırlığını yapıyor. Sunulacak yeni özellik ile beraber, taşıdığımız kimlik kartları ve ehliyetler de artık tarihe karışacak bir zorunluluk olarak görülüyor. 

Ehliyet ve kimlik gibi önemli belgeleri "Apple Cüzdan" uygulamasına eklenebileceği üzerine çalışmalar yürüttüğünü açıklayan Apple, söz konusu özelliği 2022 yılının ilk yarısında kullanıma sunacağını açıkladı.

banner37
Paylaşılan iOS 15.4’ün ikinci beta sürümünde konu hakkında da paylaşım yapıldı. "Apple Cüzdan" hakkında verilen bilgiler ise şu şekilde:

"Ehliyetinizin veya kimliğinizin ne zaman kullanıma hazır olduğunu öğrenin ve kimliğiniz hakkında önemli güncellemeler alın."

Apple Cüzdan uygulamasının Mart veya Nisan ayında yayınlanması öngörülürken; iOS 15.4 ile kullanıcı deneyimine sunulması bekleniyor. 

APPLE'IN YENİ ÖZELLİĞİ TÜRKİYE'DE KULLANILACAK MI?

Teknoloji devi firmadan gelen Apple Cüzdan hamlesinin Türkiye'de hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak edilmeye başladı. Apple Pay ve Cüzdan özelliklerinin Türkiye'de ne zaman kullanıcı ile buluşacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Apple'ın, bahsi geçen bu özelliği, kademeli olarak dünya genelinde kullanıma sunmaya hazırlandığı ise verilen bilgiler arasında yer aldı. Apple, geçen yıl "Arizona ve Georgia’nın" bu özelliği destekleyen ilk eyaletler arasında olacağını açıklamış; takriben bu uygulamaların kullanımını Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah’ın izleyeceğini açıklamıştı. 

Gelecek yeni açıklamalar ile birlikte, son gelişmeler haberimizde yer alacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1