banner2
banner34

Milyarder Elon Musk, Mars kolonisi için tarih verdi

Milyarder Elon Musk, Mars kolonisi için tarih verdi
banner45

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu ve CEO'su milyarder Elon Musk, Kızıl Gezegen’e ilk insanlı uçuşun 2026'da gerçekleşebileceğini açıkladı. Ünlü iş insanı, insanların 5 ila 10 yıl içinde Mars'a ulaşması gerektiğini belirtti. Mars hayalinin temelinde ise küresel ısınma olduğunu söyledi. Musk, "Dünya yaklaşık 500 milyon yıl içinde yaşanamayacak kadar ısınacak, bu nedenle başka gezegenlerde insanlığı sürdürmeliyiz" dedi.

Musk'ın şirketi SpaceX, insanları Mars'a taşıyacak 278 milyar dolar değerindeki Starship roketini geliştiriyor. Yaklaşık 49 metre uzunluktaki roketin 28 Şubat 2022'den önce piyasaya sürülmeyeceği ve tanıtımının Mart 2022'de yapılacağı öngörülüyor.

banner37
İKİ YILDA BİR MARS'A GİDİLECEK

Mevcut teknolojiler ile Mars'a ulaşmak en az altı ay sürüyor. Ancak Elon Musk'a göre, uçuşların her iki yılda bir yapılmasıyla bu yolculuk bir ay sürebilir. Bunun nedeni ise Mars ve Dünya yörüngelerinin iki yılda bir yaklaşması olarak gösteriliyor.

Elon Musk, Mars yolculukları için bir diğer sorunun ise maliyet olduğunu söyledi. Maliyeti düşürmeden yolculukların sürekliliğine imkansız gözüyle bakılıyor. Bu nedenle,, SpaceX tamamen yeniden kullanılabilir roketler geliştiriyor.

Tesla, SpaceX'in yanı sıra Boring, SolarCity ve Neuralink şirketlerinin de sahibi Musk, 500 milyon yıl içinde Dünya'nın yaşam için tehlikeli sıcaklıklara ulaşacağına inanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1